Humor?

Print Friendly, PDF & Email

Het Amsterdam krantje voor stadsdeel Centrum werkt soms op de lachspieren. In de editie april 2019 op pagina 10 een geweldige disclaimer voor insprekers. Op pagina 13 een uitstekend artikel over valpreventie. Maar een pagina eerder een gevaarlijke tip. Maar niet alleen het krantje wekt de lachlust.

Inspreken
Spreekt u ook wel eens in, bij stadsdeelcommissie of raadscommissie? Dat doet u waarschijnlijk omdat u uw mening, vlammend protest of briljant idee onder de aandacht wilt brengen. Op pagina 10 wordt alle hoop de bodem ingeslagen met de bovenstaande tekst.

Valpreventie
Het artikel op pagina 13 gaat over speciale trainingen voor ouderen.
Zie ook ons bericht “Vallen” in onze februari nieuwsbrief. En in november 2017  “Valincidenten en valangst” waarin aandacht voor de risico’s in de openbare ruimte.

Maar in hetzelfde krantje een artikel op pagina 12 over OV-coaches die mensen met een beperking adviezen geven bij het gebruik van het openbaar vervoer. En wat lezen we daar? Een studente geeft allerlei tips, bijvoorbeeld:

“Op tijd naar de uitgang van de bus lopen zodat je bij de juiste halte uit kunt stappen”

Alsof iemand met een fysieke beperking in een rijdende bus, tram of metro kan lopen. In oude metrostellen kon dat nog wel, dan kon je bij iedere stap de volgende rugleuning of spijl vastpakken. Maar de nieuwe? Daar kun je je tijdens het lopen niet vasthouden als je klein van stuk bent, en je struikelt over de benen van de zittende passagiers.

Woonbootbewoners
In het officiële verslag van de informatie-avond over de pride lezen wij dat boten zonder Pride Vignet zullen worden weggesleept. En ook:

4. Krijgen bewoners rondom de route voorrang bij het kopen van een Pride Vignet?
(Woonboot)bewoners langs de route kunnen een week voordat de algemene verkoop start een Pride Vignet aanschaffen en voor boten tot 6 meter zijn die gratis beschikbaar. Men betaald dan alleen administratie en portokosten á €15.

Mooi is dat. Heb je een woonboot op de Prinsengracht en wil je geen Pride vignet? Wordt je dan met woning en al de gracht uit gesleept.

Bekijk hier de uitgave van 23 april 2019

2 reacties

  1. A.Stalpaard schreef:

    Het Amsterdamkrantje is ook op helepaginaformaat niet leesbaar. Jammer.

    • Loes Buisman schreef:

      Linksboven in het zwarte schermpje staat een downloadpijltje. Daarmee kan het krantje geopend of bewaard worden als pdf bestand. Dat is wel leesbaar.