Buurt 4 Amstelveld

Print Friendly, PDF & Email

De Amstelveldbuurt omvat de buurten rond het Rembrandtplein, het Amstelveld en het Frederiksplein, en de den Texstraatbuurt. De buurt wordt begrensd door (het water van) de Binnenamstel, het Muntplein, de Vijzelstraat, de Vijzelgracht en de Singelgracht.

werkgebiedbuurt4.pngIn de Amstelveldbuurt is een duidelijke tweedeling tussen het drukke grootstedelijke deel waar nauwelijks meer gewoond wordt rond het Rembrandtplein en het Thorbeckeplein, en het rustige deel met het Amstelveld als rust- en speelplek

 

 


In de buurt

Een overzichtje van organisaties van en voor bewoners in de Amstelveldbuurt.


Buurtraad Amstelveld
De Buurtraad Amstelveld is de vergadering van buurtbewoners, toegankelijk voor alle buurtbewoners uit de Amstelveldbuurt.
De Binnenk®ant
De Binnenk®ant is een gezamenlijke buurtkrant van vier buurten in het werkgebied van Wijkcentrum d’Oude Stadt: Groot Waterloo, de Amstelveldbuurt, de Leidse-/Wetering-/Kerkstraatbuurt en Buurt 6 (het zuidelijk deel van de westelijke grachtengordel).
Ondernemersvereniging De Vijzel
De vereniging wil het ondernemersklimaat in de Vijzelstraat, de Vijzelgracht en de Nieuwe Vijzelstraat straat bevorderen en behartigt de belangen van de ondernemers die lid zijn.
Stichting Gijzelgracht
De stichting Gijzelgracht richt zich op het bestrijden van de overlast van de bouw van station Vijzelgracht en op herziening en aanvulling van de bestaande schaderegeling voor de omgeving van het station.
Vereniging Amstelveldbuurt
De Vereniging Amstelveldbuurt is een vereniging van bewoners in de Amstelveldbuurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *