– Weteringbuurt

Print Friendly, PDF & Email

De Weteringbuurt wordt begrensd door (het water van) Spiegelgracht, Singelgracht, Weteringplantsoen, Vijzelgracht en Prinsengracht.

werkgebiedbuurt5.png

De Weteringbuurt met z’n kleine huizen en bewoners die elkaar goed kennen is een dorpje in de stad. Door de Weteringbuurt loopt de Spiegelstraat met antiquariaten, veel winkels met niet-dagelijkse goederen en galeries.

De bewonersvergaderingen vinden elke derde maandag van de maand plaats. Met uitzondering van vakanties en feestdagen. In april is er een algemene ledenvergadering.
TIJD: aanvang om 20.00 uur
LOCATIE: de Tweede Uitleg, Nieuwe Looiersstraat 29, 1017 VA Amsterdam.

De Weteringbuurt valt onder Buurt 5 van Wijkcentrum d’Oude Stadt.

[otw_is sidebar=otw-sidebar-8]


In de buurt

Een overzichtje van organisaties van en voor bewoners in de Weteringbuurt.

De Binnenk®ant
De Binnenk®ant is een gezamenlijke buurtkrant van vier buurten in het werkgebied van Wijkcentrum d’Oude Stadt: Groot Waterloo, de Amstelveldbuurt, de Leidse-/Wetering-/Kerkstraatbuurt en Buurt 6 (het zuidelijk deel van de westelijke grachtengordel).

Stadsdorp Wetering+

Website van het Stadsdorp

Wetering Verbetering
Buurtvereniging Wetering Verbetering (WeVe) is actief om de Weteringbuurt in Amsterdam een fijne buurt om te wonen en werken te laten blijven. Op de site van ‘WéVé’ staat het laatste buurtnieuws.

Wetering Duurzaam
Website over het verduurzamen van de Weteringbuurt met o.a. het archief van de digitale nieuwsbrief.

Stichting Gijzelgracht
De stichting Gijzelgracht richt zich op het bestrijden van de overlast van de bouw van station Vijzelgracht en op herziening en aanvulling van de bestaande schaderegeling voor de omgeving van het station. Postadres: Prinsengracht 718; 1017 LB Amsterdam.

Ondernemersvereniging De Vijzel
De vereniging wil het ondernemersklimaat in de Vijzelstraat, de Vijzelgracht en de Nieuwe Vijzelstraat straat bevorderen en behartigt de belangen van de ondernemers die lid zijn.

Overleg met ambtenaren Leidse/Weteringbuurt
Dit is een overleg van ambtenaren van het stadsdeel, buurtbewoners en ondernemers uit de buurt. In dit overleg wordt met name gesproken over de inrichting, het gebruik en het onderhoud van de openbare ruimte.

[otw_is sidebar=otw-sidebar-8]