Gepland

Werkgroepen en bewonersinitiatieven

Print Friendly, PDF & Email

Keurtuinen & Groen
De werkgroep Keurtuinen & Groen zet zich in voor het behoud de keurtuinen, van de groene longen van de Amsterdamse binnenstad. Al meer dan dertig jaar zet de werkgroep zich in voor het beschermen van de keurtuinen. Met het schrijven van bezwaarschriften en het voeren van procedures tegen het oneigenlijk gebruik van de keurtuinen zijn veel tuinen gered.

Buitenreclame
De werkgroep Buitenreclame houdt zich bezig met het gemeentelijk beleid met betrekking tot reclame-uitingen op of aan de openbare ruimte, vanuit bezorgdheid over aantasting van het aanzien van de Binnenstad door overmatige of ontsierende reclame-uitingen.
De werkgroep Buitenreclame van Wijkcentrum d’Oude Stadt is officieel ngo van Unesco Werelderfgoed Amsterdam.

Horeca
De werkgroep Horeca houdt zich bezig met het gemeentelijk horeca-beleid. Zij waakt over de uitbreiding van de horeca en de aard in de binnenstad. Bewoners ervaren al decennia dat het woonklimaat onder druk staat door horeca. Horeca en het toerisme dat hierbij hoort raakt de leefbaarheid van de bewoners in de stad.  

Schone Lucht Amsterdam
Op 11 februari waren ongeveer dertig bewoners uit de stad en vertegenwoordigers van organisaties bij de Meet Up Amsterdamse luchtkwaliteit. Zij gaan verder onder de werkgroep Schone Lucht Amsterdam. De werkgroep Schone lucht Amsterdam houdt zich bezig met het het gemeentelijk Luchtkwaliteitsbeleid.

Overlast door Evenementen
Deze werkgroep is begin 2017 ontstaan toen bewoners uit alle delen van de stad in de gesprekken over het nieuwe evenementenbeleid merkten dat ze slechts aangehoord werden, maar geen volwaardig gesprekspartner waren. De gesprekken zouden over alle aspecten van het beleid gaan, maar het bleef beperkt tot geluid. Over de locaties en milieukwesties zou ook gesproken worden, maar dat is nooit gebeurd.

Water
De werkgroep Water ontplooit activiteiten rond het gebruik van het vaarwater in de binnenstad en gemeentelijke plannen daarover.

Verkeer
De werkgroep Verkeer zet zich in voor een veilig, schoon en efficiënt verkeer in de Amsterdamse binnenstad.

Kunst en Cultuur
Deze werkgroep is verzelfstandigd en uitgebreid. Is nu de Stichting Kunst en Cultuur Amsterdam Centrum

STADonderDAK / de kleine Utopie
Een groep buurtbewoners maakt een plan voor wonen en werken onder 1 dak: het PC Hoofthuis op de Spuistraat komt over een paar jaar leeg. Website

Stadsdorpen
Stadsdorpen zijn netwerken van bewoners in buurten.

4 comments to Werkgroepen en bewonersinitiatieven

 • Ik zocht naar de werkgroep vuilnis voor het Amstel gebied. Niet gevonden.
  Het zal u bekend zijn dat meeuwen de vuilniszakken openscheuren en een puinhoop achterlaten van voedselresten en meer. De vuilnisophaaldienst laat deze puinhoop liggen en zo komt het voor dat de straat bezaaid ligt met afval. Zo moeten de vuilniszakken tussen 6 en 8 buiten gezet worden, maar de ophaaldienst verschijnt nooit eerder dan 9.30 en regelmatig veel later.
  Er liggen hier duidelijk kansen ter verbetering van het straatbeeld en overlast ten gevolge van verspreide vuilnis etc etc.
  Graag hoor ik van u wat de wijkraad hier van vindt en misschien inmiddels al heeft bereikt met de gemeente op dit punt danwel pending is.
  Mvg
  Sjors Steinraht
  Huismeester Collectie Six

  • Paul Busker

   Dag Sjors,

   De eerstvolgende wijkraad is maandag 6 augustus om 20.00 uur. We hebben nog geen werkgroep vuilnis, maar het staat je vrij om er een te beginnen. Kom gewoon langs. Groet, Paul.

 • De Verkeersgroepen Amsterdam zetten zich voor heel Amsterdam in. De Verkeersgroep Wetering voor de Weteringbuurt. Zouden wij opgenomen kunnen worden in Buurtinitiatieven?

  onze gemeenschappelijke website is http://www.verkeersgroepenamsterdam.nl

Laat een reactie achter