– Leidsebuurt

Print Friendly, PDF & Email

De Leidsebuurt is de buurt rond het Leidseplein. De buurt wordt begrensd door het water van Leidsegracht, Singelgracht, Spiegelgracht en Prinsengracht.

werkgebiedbuurt5.png

De Leidsebuurt wordt gedomineerd door het grootstedelijke uitgaansgebied rond het Leidseplein. Daar zijn uitgaansgelegenheden als Paradiso, de Melkweg en de Stadsschouwburg te vinden. Ook is hier de enige middelbare school in het Centrum gevestigd: het Barleusgymnasium.

Voor het stadsdeel is het een van de speerpunten van beleid om van het Leidseplein en omgeving weer een aantrekkelijk gebied te maken. Meer hierover op de website van Stadsdeel Centrum: Gebiedsgerichte aanpak Leidsebuurt.

De Leidsebuurt valt onder Buurt 5 van Wijkcentrum d’Oude Stadt.

[otw_is sidebar=otw-sidebar-8]


In de buurt

Een overzichtje van organisaties van en voor bewoners in de Leidsebuurt.

De Binnenk®ant

De Binnenk®ant is een gezamenlijke buurtkrant van vier buurten in het werkgebied van Wijkcentrum d’Oude Stadt: Groot Waterloo, de Amstelveldbuurt, de Leidse-/Wetering-/Kerkstraatbuurt en Buurt 6 (het zuidelijk deel van de westelijke grachtengordel).

Integraal Leidsebuurt Overleg (ILO)
Het Integraal Leidsebuurt Overleg (ILO) is een overleg van vertegenwoordigers van bewoners- en ondernemersgroepen georganiseerd door stadsdeel Centrum.

Leidse in Last
Bewoners van de Leidsebuurt verenigd in bewonersgroep Leidse in Last.

Overleg met ambtenaren Leidse/Weteringbuurt
Dit is een overleg van ambtenaren van het stadsdeel, buurtbewoners en ondernemers uit de buurt. In dit overleg wordt met name gesproken over de inrichting, het gebruik en het onderhoud van de openbare ruimte.

[otw_is sidebar=otw-sidebar-8]