Vallen

Print Friendly, PDF & Email

Het afgelopen jaar vielen 38.000 65-plussers in Amsterdam. Het letsel dat mensen kunnen oplopen na een valincident, heeft een enorme impact op iemands kwaliteit van leven. Met de aanpak ‘Laat je niet vallen’ maakt de GGD Amsterdam ouderen ervan bewust dat zij zelf iets kunnen doen om vallen te voorkomen. 

Op de site www.laatjenietvallen.nl maakt de GGD Amsterdam ouderen ervan bewust dat zij zelf iets kunnen doen om vallen te voorkomen. Dit doet de GGD met praktische informatie, tips en een breed aanbod aan trainingen in de buurt waarvan bewezen is dat ze werken. De GGD werkt samen met professionals, partners en vrijwilligers die veel werken met ouderen. Bijvoorbeeld fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, huisartsen, welzijns- en ouderenwerkers en informele netwerken zoals buurtcentra en Stadsdorpen. Ook betrekken ze ouderen bij deze Amsterdamse aanpak ‘Laat je niet vallen’.

Onderzoek
In de Nieuwmarktbuurt is door studenten van de Hogeschool van Amsterdam onderzoek gedaan naar de beleving van omgevingsfactoren door ouderen in relatie tot valincidenten en angst om te vallen. Lees dat hier.

Oh ja
En en ziet u losse stoeptegels liggen e.d. maak een melding openbare ruimte. Dat kan hier.

Of, nog makkelijker, download de app Verbeterdebuurt op je slimme telefoon, en stuur een melding met foto.