Daar is de buurtenquête weer

Print Friendly, PDF & Email

De buurtenquête weer. Ook dit jaar vraagt het stadsdeel Centrum bewoners, ondernemers, bezoekers en mensen die werkzaam zijn in stadsdeel Centrum naar hun mening over verschillende onderwerpen en roept u op de online buurtenquête in te vullen.

Woont en onderneemt u? Twee keer invullen. Tel je gelijk dubbel mee. Net als studenten die hier wonen. Weinig hoop dat er fatsoenlijke gebiedsplannen uit kunnen komen. Een van de vragen: of u geur hebt in uw woning. Tja.

Er wordt gevraagd of de doorloopruimte bij terrassen goed is. Waar waren die consultatiegesprekken dan voor?
De enquête eindigt met een tekstveld waarin je je opmerkingen en echte wensen misschien kwijt kunt. Maak er gebruik van. Of het helpt?

Het stadsdeel maakt meteen duidelijk dat de reacties die via de enquête worden ontvangen, onder andere gebruikt worden om de gebiedsplannen voor 2020 te maken. Vanuit de ervaringen vanuit het verleden is het gebiedsplan zelf nog steeds een Black Box. Ook het doel van het gebiedsplan lijkt meer ambtelijk dan echt voor de bewoners.

Resultaten vorig jaar: Vorig jaar hebben 4.895 mensen de enquête ingevuld. Op de eerste vraag “Wat zou de gemeente als eerste moeten aanpakken in uw buurt”, zijn de woorden “te veel” vaak gebruikt. “Te veel toeristen, te veel vuil, te veel drukte, te veel fietsers en te veel toeristenwinkels”, waren antwoorden die steeds terugkwamen.

De enquête is in te vullen tot en met donderdag 20 juni 2019.