Help mee roet oogsten

Print Friendly, PDF & Email
Ser-Vies

Foto: Roel van Toer

Bewoners Valkenburgerstraat gaan samen met Ser-Vies en 500 studenten van de HVA begin september ROET OOGSTEN. Zij zoeken begeleiders voor de studenten. Meld je aan.

Samenwerking
Tussen bewoners Valkenburgerstraat, Ser-Vies en de het Amsterdam Fashion Institute (HvA-AMFI) is een samenwerking ontstaan.

SerVies maakt van geoogst roet een servies. Hoe donkerder het glazuur, hoe viezer de lucht. Dit idee is ook ingediend bij Amsterdam Centrum Begroot en gaat door naar de tweede ronde. In september gaan 1e jaars studenten van het AMFI meehelpen om roet te oogsten. Dat gebeurt door de hele stad met 250 Nederlands en 250 Engels sprekende studenten. Van het roet maken Annemarie en Iris, de initiatiefnemers van Ser-Vies, een servies. Zij zoeken begeleiders voor de studenten tijdens het oogsten. Meld je hieronder aan, het wordt een leuke en interessante middag!

Aanbieden servies
Alle drie de organisaties nodigen de gemeente uit voor een ROET ONTBIJT. Doel is om de gevolgen van de (slechte) luchtkwaliteit met elkaar te bespreken. Locatie: hal van het stadhuis. Uitgenodigd: wethouder Sharon Dijksma (luchtkwaliteit), gemeenteraadsleden, fractie medewerkers, Milieudefensie, Luchtwachters, Waag , Drijver, A.Vos, GGD, ClairCity, en vooral bewoners en ondernemers van de Valkenburgerstraat, supporters en ambassadeurs van gezonde lucht. De gemeente krijgt een set borden na afloop.

Aanmelden
In groepjes van 10 oogsten de 500 studenten het roet. Dat doen ze onder begeleiding. De organisatie zoekt begeleiders voor de studenten. Meld je als begeleider aan bij Manu via e-mail: Amstel-IJpark@xs4all.nl

Bekijk hieronder het filmpje waarom en hoe het roet geoogst wordt