Zoveel aan de hand

Print Friendly, PDF & Email

Klik op de foto om te vergroten en dan nog eens om alle details te zien. De Nieuwmarkt, zondag 27 september. Een foto die doet denken aan het werk van Theo van den Boogaard, zoveel gebeurt er.

De zebra die we nog kenden van een eerder bericht. Zolang hij bestaat aan de pleinkant geblokkeerd door fietsen. Sinds er een extra fietsparkeertegeltje met tekst bijgeplaatst is, zijn in ieder geval de fietsen weg. Wel nog nu en dan scooters, Biro’s en dergelijke. Maar nu dus een MARKSTAL met toebehoren.

De fietsen die een eind opzij zijn gesmeten want het busje bij de marktstal had blijkbaar de gebruikelijke plek bij de boom nodig.

Mevrouw met rollator die tot 5x toe probeerde over te steken, iedere keer die lap van de marktkraam die haar het zicht ontnam op het verkeer dat van twee kanten aan komt racen. Maar het is haar uiteindelijk gelukt om over te steken (klik onderaan op de fotogalerij

Uitnodigende zitbankjes die gezellig uitzicht bieden op achterkanten van marktstallen. Of op het verkeer.

Het trottoir dat 3,60 meter obstakelvrije loopruimte moet bieden volgens de vergunning van de corona-terrasuitbreiding. In die 3,60 meter zien wij een lantaarnpaal, een fiets, een vierhoeksbordje dat de terrasklanten vraagt hun fiets op het plein te zetten, en een terrasklant.

Het smalle toegangspad tussen de terrassen naar de woningen erboven, met aan weerszijden coronaschotten. De terrasklant die half in die doorgang zit (zie ook de fotogalerij hieronder) vindt het blijkbaar heel normaal dat de bewoners er niet langs kunnen en onmogelijk afstand kunnen houden.  De avond ervoor had een klant zijn fiets in die doorgang gezet. Bewoner kon niet weg  verliest geduld. Personeel grijpt niet in. Bij andere gelegenheden krijgen bewoners van het personeel te horen “nou als je daar (corona) bang voor bent,
dan moet je binnen blijven!”.

Ook is er weer een avondvoorstelling op straat [filmpje]

En terwijl het café op maandagavond om 24:00 uur moest sluiten gebeurde het volgende, een bewoner aan het woord:
” Wel … alvast vastgesteld dat men sluit om 01:00, dan gekletter en harde stemmen bij het opruimen, het personeel gaat binnen NABORRELEN maar de luifels staan nog uit.
Tot 02:37 !!! en dan worden we midden in de nacht nog vergast op het elektrisch inrollen van de luifel van het café. Wat mankeert deze mensen toch?
Er is bij het café geen enkele discipline, geen draaiplan, men doet maar wat, luid praten en smijtend,en gooiend met de deur naar buiten, en oh ja nu wordt er nog doelloos wat geveegd met een stoffer en blik dat is een holle doos met een steel eraan, en dat maakt dus ook weer een flinke herrie, want de steel van de bezem kletst tegen de holle emmer, ga maar na.”

De volgende ochtend wordt het terras om 7 uur weer met veel kabaal opgezet.

Vervolg
Waarschijnlijk dank zij de gebiedsmakelaar die wij een foto stuurden stond de marktstal op zondag 4 oktober niet meer in de weg.
Wat de Coronamaatregelen vanaf 29 september betreft, de eerste avond waren de klanten helemaal van slag toen ze om tien uur weg moesten. Ze bleven nog lang nadreutelen, zich luid afvragend waar ze nu naar toe zouden gaan.

Hartelijke groeten van het Bewoners Overleg Nieuwmarkt

2 reacties

  1. mark meer schreef:

    Bankje mogen ze ook wel verplaatsen staat ook niet op een al te beste plek.

  2. Jet Willers schreef:

    Er is onlangs nog een lange lijst met klachten over dit café naar het stadsdeel gestuurd, want het gaat al jaren in de fout. Op dit moment (8/10) is het stadsdeel nog geen reactie bekend, maar de gebiedsmakelaar probeert er nu van alles aan te doen. Dit café is een voorbeeld van hoe het níet moet en brengt andere cafés op verkeerde ideeën.
    Ik wens de gebiedsmakelaar veel succes, het zou haar onsterfelijkheid een groot stuk dichterbij brengen en in elk geval opname in het Walhalla garanderen.