Met een boog …
“Ze liepen er met een boog omheen” was het commentaar. Jammer genoeg kunnen aan foutparkeerders geen bonnen worden uitgedeeld, fietsen hebben geen kenteken en geen ruitenwissers. BOA’s mogen die fietsen waarschijnlijk niet eens verplaatsen en de rollatorbezitter kan het niet. We kunnen wel naar de gemeente roepen “doe wat”. Maar wat verwachten we dat de gemeente doet? Nog meer verkeersborden plaatsen? Een mobiele lichtbak voor blinde fietskippen met de tekst “dit is een zebrapad en zet uw fiets ergens anders neer”?
Of moeten we maar wachten tot het donker wordt, en ze net als in “Fietsen naar de Maan”, regelrecht als schroot de gracht in schuiven?
Als bewoners van het Oosterdokseiland kreeg ik eind 2018 een brief van de gemeente met de mededeling dat er vanaf eind januari 2019 daadwerkelijk zou worden gehandhaafd wat betreft het plaatsen van fietsen omdat er dan twee grote fietskelders voor fietsen beschikbaar zouden zijn. Deze grote fietskelders zijn er gekomen, maar de daadwerkelijke handhaving heeft nooit plaatsgevonden.
In verband hiermee heb ik Wies Daamen, gebiedscoordinator van 1011 gevraagd wat er bedoeld wordt met daadwerkelijk handhaven. Haar antwoord was dat er niet zou worden geantwoord omdat er een tekort is aan handhaving en de keuze van het bestuur was de handhaving in te zetten op Beursplein. Uiteraard zijn er ernstiger zaken dan het niet weghalen van fietsen, maar de gemeente doet beloften aan zijn burgers en komt deze niet na en geeft daarover ook geen enkele informatie. Dat is m.i. een kwalijke zaak en maakt een stadsbestuur onbetrouwbaar.
Wat moeten wij als bewoners met dit bestuur? En waarom heeft het bestuur meer oor voor de horeca en coffeeshophouders?