Vijzelstraat op de schop

Print Friendly, PDF & Email

In maart 2016 was er in d’Oude Stadt een voorlichtingsbijeenkomst met discussie over de renovatie van de bruggen in de Vijzelstraat, met een fraaie presentatie. Nu, in augustus 2019 gaat het beginnen. Het heeft nogal wat consequenties voor alle verkeersdeelnemers.

Waarom
Waarom de monumentale bruggen gerenoveerd moeten worden is tijdens de bijeenkomst op 7 maart 2016 duidelijk uitgelegd, mede aan de hand van een presentatie met prachtig beeldmateriaal.

Omdat eind augustus de werkzaamheden beginnen is onlangs een bewonersbrief in de buurt verspreid. Daarnaast is er ook een publicatie op amsterdam.nl verschenen, want ook anderen dan omwonenden hebben hiermee te maken.

In het kort:
De Vijzelstraat blijft tijdens de werkzaamheden goed bereikbaar voor fietsers en voetgangers. Vanaf 1 januari 2020 is de Vijzelstraat tussen het Muntplein en de Herengracht afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer dat richting het zuiden rijdt. Het rijden in noordelijke richting, richting Muntplein, blijft wel mogelijk. Tram 24 rijdt van 6 januari 2020 tot en met juni 2021 niet door de Vijzelstraat. Metro 52 is dan het alternatief voor de ov-reiziger.”

Beetje slordige formulering: Tram 24 rijdt volgens ons dan ook niet tussen CS en Munt. Waren we net gewend aan al die nieuwigheid in het OV … Het is te hopen dat de informatie duidelijk op het Stationsplein zichtbaar zal zijn, gedurende de hele duur van het project. Zodat je niet voor niks staat te wachten als je naar de VU moet. Dan moet je trouwens niet Metrolijn 52 (de NZ-lijn) hebben maar Metrolijn 51.

Inmiddels is er een inloopbijeenkomst voor omwonenden geweest op 29 augustus, en er komen er in de toekomst inloopspreekuren:

Contact
U kunt contact opnemen via onderstaande contactgegevens. Elke eerste donderdag van de maand, van 16.00 tot 17.00 uur, is er een inloopspreekuur. U bent dan van harte welkom op de Herengracht 500. Wilt u actief meepraten en meedenken over de werkzaamheden, geef u dan via de mail op voor de begeleidingsgroep.

Bezoek ook de website voor het laatste nieuws over het project, www.amsterdam.nl/rodeloper.
Met vriendelijke groet,
Project Rode Loper
Terry van Dijk
Omgevingsmanager Vijzelstraat a.i.
T: 06 51518852
E: terry.van.dijk@amsterdam.nl