Protestival op Schiphol

Print Friendly, PDF & Email

Kom dinsdag 3 december 2019 om 19.30 uur naar Wijkcentrum d’Oude Stadt, Kerkstraat 123, voor informatie + brainstorm inzake het Protestival NOODlanding voor het klimaat (14 en 15 december a.s. op Schiphol). Eindelijk een goeie mogelijkheid je te laten zien en je stem te laten horen tegen het geluid, de fijnstof, de stikstof en de CO2 die van grotere hoogte over ons hoofd worden uitgestort!

In het weekend van 14 en 15 december zetten we op Schiphol onze eisen voor een gezonder leefklimaat kracht bij. Op initiatief van Greenpeace hebben zo’n 17.000 mensen gestemd voor een actie en manifestatie op Schiphol. Door landelijke samenwerking met o.m. veel (bewoners)organisaties, studenten, Schipholwatch, Milieu- en natuurorganisaties gaan we voor een massale actie in het hart van de vervuiler! De directie van de luchthaven kan er niet omheen, en biedt een veilig podium voor een interessant en gezellig programma. Natuurlijk hebben we ook ook wat verrassingen in petto… Zie ook:  www.noodlandingvoorhetklimaat.nl

Doe mee
De werkgroep Vliegoverlast geeft een presentatie en gaat in gesprek met bewoners over de actie, in de hoop dat zoveel mogelijk mensen naar Schiphol komen. Kom daarom op 3 december 2019 om 19.30 uur naar het Wijkcentrum d’Oude Stadt voor informatie en een brainstorm voor het Protestival op Schiphol (14 en 15 december a.s.).  Adres: Kerkstraat 123, 1017 GE Amsterdam.  Hoe kom ik daar?

Aanmelden
Meld je aan via: wijkcentrum@oudestadt.nl  o.v.v. Protestival op Schiphol

Lees ook het rapport Luchtvaart uit balans van de KAS

6 reacties

 1. Ida van Heteren schreef:

  Hallo Wijkcentrum,

  Ik hoorde van mijn buurvrouw dat de demonstratie op Schiphol door de rechter inmiddels is verboden.
  Gaat de informatiebijeenkomst morgen 3/12 toch door?

 2. Josje Janse schreef:

  Helaas kan ik niet meedoen ,maar ik wens de actie veel succes toe.

 3. Tineke Karsten schreef:

  Ik woon op het Wilhelmina Gasthuisterrein bij de Overtoom
  Dat is dus A’dam-West. Ben ik dan evengoed als geïnteresseerde welkom?