Pride 2017 enquête

Print Friendly, PDF & Email

De Pride 2017 vindt plaats van 29 juli tot en met 6 augustus. Na afloop daarvan vragen wij omwonenden van de festiviteiten onderstaande enquête in te vullen.
Met dank aan de Vereniging Amstelveldbuurt voor het aanleveren van een groot deel van de vragen.

In het kader van het voorgenomen nieuwe evenementenbeleid van Amsterdam is het heel belangrijk te weten hoe omwonenden evenementen ervaren. Of ze het allemaal wel best vinden, hoe meer evenementen hoe liever, of ze nauwelijks of veel overlast ervaren van bezoekers aan de evenementen, of weinig of juist veel geluidsoverlast van muziekevenementen.

Door de gemeente is een inspraaktraject over het voorgenomen beleid gestart. Het voorgenomen beleid is bedoeld om evenementen mogelijk te maken in de stad, en daarbij overlast voor bewoners te beperken. Toch is er geen aandacht voor regelmatige evaluaties bij direct omwonenden van evenementen, terwijl dat wel met de burgemeester was afgesproken.

Dat moeten bewonersorganisaties of actiegroepen blijkbaar op zich nemen. Omdat die onmogelijk veel onderzoek kunnen doen, hebben verschillende organisaties een van de grotere evenementen daarvoor uitgekozen, met veel feesten op meerdere locaties: Pride Amsterdam 2017, van 29 juli in het Vondelpark tot 6 augustus op de Dam. Deze organisaties doen dit door middel van enquêtes.

Het wijkcentrum d’Oude Stadt heeft zich hierbij voor een groot deel gebaseerd op de enquête van de Vereniging Amstelveldbuurt (waarvoor dank), maar er nog enkele vragen aan toegevoegd. Als u op/rond het Amstelveld woont kunt u uiteraard de enquête van de vereniging Amstelveldbuurt invullen.

Voor wie is deze enquête bedoeld
Bewoners die vlak bij locaties van Pride-festiviteiten wonen, en hun medewerking willen verlenen aan de evaluatie van het evenement. Ook mensen die NIET THUIS waren tijdens de festiviteiten in hun buurt vragen wij nadrukkelijk een (zeer beperkt) aantal vragen te beantwoorden (dat wijst zich vanzelf).

Enquête gestopt per 24 augustus 2017, met dank aan de ruim 500 inzenders

 

 

[caldera_form id=”CF5984e8a7660cb”]