Herinrichting Kerkstraat

Print Friendly, PDF & Email

Klik om te vergroten

15 oktober 2018, in een startbijeenkomst van bewoners en ondernemers van de Kerkstraat in de Boekmanzaal, werd het participatietraject van de herinrichting van de Kerkstraat gestart. Na een tweetal presentaties en een inleiding door stadsdeelbestuurder Micha Mos konden de aanwezigen al hun ideeën kwijt op de kaart van de Kerkstraat. Wat ze graag gerealiseerd zouden zien, en welke problemen opgelost zouden moeten worden.

Participatietraject
De Kerkstraat bestaat uit vier verschillende delen, met overeenkomsten, maar ook verschillen. Het plan is om tussen 2020 en 2021 te beginnen met het stuk tussen Vijzelstraat en Nieuwe Spiegelstraat. Ongeveer 30 omwonenden en ondernemers hebben zich aangemeld voor het ontwerpteam. Het ontwerpteam zal twee keer bijeenkomen; daarna zal er op 10 december een slotbijeenkomst gehouden worden voor alle buren en ondernemers uit de Kerkstraat. Hierin wordt de ontwerpvisie gepresenteerd en het voorlopig ontwerp voor het gedeelte van de Kerkstraat tussen de Vijzelstraat en de Nieuwe Spiegelstraat. De locatie is nog niet bekend.

Informatie
De website van het project: https://www.amsterdam.nl/projecten/kerkstraat Op deze website worden alle verslagen geplaatst en verdere nieuws en ontwikkelingen.
Email info@herinrichtingkerkstraat.nl

Bijlagen