CityTrees in podcast

Print Friendly, PDF & Email

BNNVARA nam 11 november 2021 een podcast op voor het nieuwe programma ‘Weggegooid Geld’. Bewoners zijn geïnterviewd over de mislukte CityTrees, die in hun straat stonden. Nodeloos, want TNO keurde de moswandjes af, vanachter de computer. Deze podcast is vanaf zaterdag 19 februari te beluisteren.

Podcast Weggegooid Geld
BNNVARA is in december 2021 gestart met het nieuwe programma ‘Weggegooid Geld’. Een opvolger van de jarenlange rubriek in het tv-programma ‘Kanniewaarzijn’, gepresenteerd door Astrid Joosten. ‘Weggegooid Geld’ is nu een podcast en te beluisteren op internet.

Bewoners van de Valkenburgerstraat werden al in november geïnterviewd. Aan het woord komt ook TNO, die de werking van de CityTrees vanachter het bureau onderzocht en afbrandde, omdat ze niet werkten (integendeel). Dat de acht CityTrees dus in de Valkenburgerstraat stonden was alleen maar airwashing van de wethouders Litjes en Dijksma.

Journalisten Jan-Cees ter Brugge en Stefan van der Hulst vroegen zich af of er inmiddels nieuwe oplossingen zijn gevonden, zoals minder verkeer. Het verbaast hen ook zeer dat die Citytrees nog steeds verkocht worden. De leverancier van de niet werkende CityTrees komt ook aan het woord. Wij zijn benieuwd.

Volg hier de hele serie van de podcast Weggegooid Geld 

CityTrees
Een CityTree is een mos-wandje verpakt in design. Symboolpolitiek van wethouder Litjens en het geloof in techniek van wethouder Dijksma, om maar geen enkele auto, van de 25.000 per dag, minder door de Valkenburgerstraat te laten rijden. Na anderhalf jaar experimenteren met de gezondheid van bewoners en minimaal € 200.000,- verder, verloste TNO bewoners van deze onzin, door vanachter het bureau met de computer te bepalen dat CityTrees echt niet werken.

Valkenburgerstraat met acht CityTrees

Valkenburgerstraat met acht CityTrees