Aftrap

Print Friendly, PDF & Email

Mokum Reclaimed heeft de vergunning voor Het Jaar van het Park en Plein. Deze is van rechtstwege verleend. Op zaterdag 2 februari 2019 vindt om 14:00 uur in het Westerpark te Amsterdam de feestelijke aftrap plaats. Kom naar het duurzaamste festival van Amsterdam: ‘Het Jaar van het Park en Plein’. 

Mokum Reclaimed, een actiegroep opgericht door een aantal inwoners van Amsterdam, diende 15 november 2018 een vergunningsaanvraag in voor het meest duurzame festival van Amsterdam: ‘Het Jaar van het Park en Plein’. Doordat de gemeente niet reageerde is de vergunning van rechtswege verleend. De vergunning maakt het mogelijk om de parken en pleinen niet beschikbaar te stellen aan commerciële evenementen zoals festivals. Hierdoor blijven parken en pleinen juist grotendeels toegankelijk voor algemeen gebruik. Festivals veroorzaken immers ingrijpende schade aan flora en fauna en zorgen ze voor uitstoot, vervuiling en geluidsoverlast voor omwonenden.

Programma
Het programma van Het Jaar van het Park en Plein omvat 23 locaties en bestaat uit verschillende onderdelen, zoals debatten, excursies, kleinschalige wandelingen en bijeenkomsten om de rust en de stadsnatuur te beleven. Daarbij wordt onder meer de samenwerking met het Amsterdamse basisonderwijs gezocht. Het Jaar van het Park en Plein is het meest duurzame festival van Nederland. Er wordt geen gebruik gemaakt van afzettingen, geluidsinstallaties, mobiele toiletten of noodaggregaten. Evenmin is gemotoriseerde aan- en afvoer van materialen nodig. Alle activiteiten zijn bovendien gratis en voor iedereen toegankelijk. Het evenement duurt van 2 februari tot en met 29 december 2019. Bekijk hier de volledige programmering

Aftrap
Op zaterdag 2 februari 2019 om 14:00 uur vindt in het Westerpark te Amsterdam de feestelijke aftrap plaats van het meest duurzame festival van Amsterdam, ‘Het Jaar van het Park en Plein’.

Locatie: Manifestatieterrein Westerpark Amsterdam (grote grasveld), zie rode kruis op onderstaand kaartje
Deelname: Kosteloos
Programma:

  • 14.00 uur – Openingsspeech Mokum Reclaimed
  • 14.10 uur – Officiële opening Het Jaar van het Park en Plein door Roos Suring
  • 14.20 uur – Aansluitend natuurwandeling o.l.v. Peter Spruijt, Nemoland Westerpark

De natuurwandeling voert je door het onbekende Westerpark. We bezoeken onder andere de waternatuurtuin, het natuurpad van de Schooltuinen en de natuurpaden op het Westergasterrein. Deelnemers maken kennis met het Westerpark als natuurgebied en krijgen tevens een beeld van de invloed van evenementen en horeca. Duur: circa 1 uur. Regenkleding/regenlaarzen aanbevolen.

1 reactie

  1. Myriam Corzilius schreef:

    Tot zaterdag, dankjewel ⛄