wijzer.amsterdam

Print Friendly, PDF & Email

De gemeente Amsterdam en de OBA lanceren een digitale wegwijzer voor alle Amsterdammers die online vanuit huis contact, hulp en informatie zoeken. Wijzer.amsterdam helpt digitaal, gratis en op afstand.

Het leven buiten ligt even stil, maar dankzij wijzer.amsterdam kunnen we binnen op een andere manier verder. Het platform wijzer.amsterdam biedt betrouwbare ondersteuning bij digitale vragen. De wegwijzer is opgezet als onderzoek naar de behoeften van Amsterdammers in deze onzekere tijden waarin hulp en contact vooral digitaal wordt aangeboden. wijzer.amsterdam is een dynamisch platform, dat zich in de komende periode blijft ontwikkelen en vernieuwen.

Chat
Bezoekers van de site krijgen met de chat-functie antwoord op uiteenlopende vragen, bijvoorbeeld over videobellen, computerhulp, veilig online of thuisonderwijs. Vragen worden beantwoord van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00. Ook krijgt u toegang tot het online aanbod van de OBA, nu alle bibliotheeklocaties in de stad voorlopig gesloten zijn (met een lidmaatschap van de bibliotheek) .

Wethouder Touria Meliani (Digitale Stad): “Nu we allemaal zo veel mogelijk binnen blijven, is het logisch dat meer mensen online gaan om contact te onderhouden met elkaar en de stad. Ook zien meer mensen de mogelijkheden om online cursussen te volgen en te kunnen blijven werken. Samen met de OBA en andere partners zorgt de gemeente Amsterdam met dit platform – waar iedereen terecht kan voor gratis advies en betrouwbare hulp – voor een toegankelijke en veilige digitale wereld voor alle Amsterdammers. Dat is nu belangrijker dan ooit.”

Samenwerken via wijzer
Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk Amsterdammers zich verbonden voelen via wijzer.amsterdam. Daarom is de digitale wegwijzer ook ontworpen als widget. Deze is hier rechts onderaan op deze pagina te zien. Zo vergroot en versterkt wijzer.amsterdam digitaal Amsterdam. Laat hieronder dit bericht weten wat u van de widget vindt.

Achtergrond
Agenda Digitale Stad Het platform wijzer.amsterdam is een initiatief van het Ontwerplab Digitale Stad, een samenwerkingsverband van de gemeente Amsterdam, OBA, Cybersoek en ontwerpcollectief idiotēs. Ontwerplab Digitale Stad staat voor een inclusief digitaal Amsterdam, en werkt mee aan digitale vaardigheden voor alle Amsterdammers.
Vragen die via wijzer.amsterdam binnenkomen, worden verwerkt door een chatbot en door Cybersoek. Voor wie de online wereld helemaal nieuw is, kan de Computerhulplijn van Cybersoek bellen (020 – 693 45 82).