Wijkcentrum weer open

Print Friendly, PDF & Email

Tot 5 juni was er alleen beperkte inloop, nu is er weer gelegenheid voor bijeenkomsten, tot 12 personen (in overleg meer). Mondkapjes zijn niet meer verplicht bij inloop, als je maar afstand houdt. Wel zijn ook na 26 juni mondkapjes nog verplicht als 1,5 m afstand niet kan (dat is al gauw zo als je elkaar in de vergaderruimte passeert).

Na half augustus kunnen mogelijk In speciale gevallen ook zonder 1,5 m restrictie of mondkapjes (en daardoor ook grotere) bijeenkomsten georganiseerd worden, MAAR dan moet IEDERE aanwezige een geldig coronatoegangsbewijs meenemen (QR-code via de coronacheck app op smartphone, of geprint). Dat vergt nogal wat organisatie en kan alleen wanneer we voor inloop gesloten zijn: de ochtenden, avonden en weekends. Het is even mogelijk geweest, maar per 10 juli weer verboden.  Zie t.z.t. onze pagina Toegang met Coronatoegangsbewijs (in bewerking).

Neem voor reservering van zaalruimte contact op met wijkcentrum@oudestadt.nl.

De basisregels:

Verkouden, klachten die op griep lijken, hoesten, koorts? BLIJF THUIS.

Ondanks de versoepelingen in de coronaregels is het nog steeds zaak dat iedere gebruiker van de kantoorruimte of de vergaderruimte zich aan de basisregels houdt van afstand houden, hygiëne en ventilatie.
Als het tijdens openingsuren mooi weer is kunnen open voordeur en achterraam voldoende ventilatie opleveren. Voor andere momenten dient de mechanische ventilatie (luchtverversing met buitenlucht, geen circulatie in de ruimte). De schakelaar zit boven de lichtknoppen.

Onze ruimte is vanwege de krappe afstanden bij passeren niet geschikt voor activiteiten waarbij veel gelopen wordt, waarbij men steeds dicht bij elkaar komt.*

  • De eerste aanwezige doet het licht aan en zet vervolgens de ventilatie aan op de hoogste stand (RFT). Zie pdf afstandsbediening.  Je kunt niet zien op welke stand hij staat, druk gewoon op de gewenste knop.
  • Houd anderhalve meter afstand*. Draag een mondkapje* wanneer dat niet kan, bijvoorbeeld bij het passeren van een groep vergaderaars.
  • Als je op je op je plek zit, op afstand van anderen, mag het mondkapje af. Bij bv toiletbezoek moet het weer op (passeren op te korte afstand), en bij vertrek.*
  • De zitplaatsen zijn zo opgesteld, dat de afstand van neus tot neus minstens 1,5 m is.* Als dat niet zo is, corrigeer gerust.
  • Was je handen regelmatig of gebruik handgel. Deurklinken, toetsenborden, alles wat gemeenschappelijk gebruikt wordt kan namelijk een  bron van besmetting zijn.
  • Zet gebruikt serviesgoed in de vaatwasser. Duw hem niet dicht, laat hem op een kiertje laten staan.
  • Neem de gebruikte tafels af met allesreiniger (spuitflacon) en papieren handdoek of keukenpepier.
  • De laatste die vertrekt zet de ventilatie op de laagste stand en doet het licht uit.

* Niet van toepassing bij toegang met de Coronacheck QR-code. ALLE aanwezigen moeten dan over een geldige code beschikken. Zie  Toegang met Coronatoegangsbewijs (in bewerking).