Welcome to Amsterdam

Print Friendly, PDF & Email

Welcome-to-Amsterdam.nl, ’n nieuwe site met verhalen van een stad verwoest door overtoerisme. Omdat overtoerisme niet alleen een Amsterdams maar wereldwijd probleem is, wordt de website in het Engels geschreven. Iedereen kan via Twitter en de hashtag #WTA020 bijdragen aan de site. De site is ingedeeld in onderwerpen, zoals overlast door AirBNB, afval, geluidsoverlast, terrassen……

Overtoerisme
Amsterdam heeft minder dan 1 miljoen inwoners. In 2008 bezochten ongeveer 4,5 miljoen toeristen onze stad. Tien jaar later kwamen 18 miljoen toeristen naar onze stad. In 2030 verwacht Amsterdam 32 miljoen toeristen. Geen wonder dat het sentiment over toerisme aan het veranderen is. De directe en indirecte effecten van overtoerisme zijn niet alleen een lokaal probleem, maar ook onderdeel van een groot mondiaal probleem, dat mogelijk alles kan vernietigen dat ons dierbaar is. Die effecten wil de site laten zien.

Draag bij
Deel uw foto’s en video’s over de effecten van overtoerisme in Amsterdam. Dat kan via Twitter met hashtag # WTA020 en als deze relevant is de website wordt deze geplaatst. U kunt ook een opiniestuk, column of ander artikel (in het Engels) sturen via e-mail: WTA020@welcome-to-amsterdam.nl.

Ga naar de site via: http://welcome-to-amsterdam.nl/