Wat vindt Amsterdam van Europa?

Print Friendly, PDF & Email

Woensdag 15 mei 2019 vanaf ca. 11 uur tot 13.30 uur komt kunstinitiatief Buro EU bij Wijkcentrum d’Oude Stadt luisteren naar de verhalen en ideeën van Amsterdammers over Europa. Kom langs.

De Europese verkiezingen zijn op 23 mei. In de periode daarvoor reist Buro EU met haar pop-up kantoor door verschillende stadsdelen van Amsterdam om perspectieven van bewoners te verzamelen. Het resultaat is een veelkleurig beeld van Amsterdammers over Europa.

Meer info:

Update: en zo heeft Amsterdam gestemd
De uitslagen in Amsterdam

 

 

2 reacties

 1. Corina Teunissen van Manen schreef:

  Toen mijn ouders in 1961 besloten om ons op de splinter nieuwe Europese School in Mol, Belgie, opleidingen te laten volgen, waren niet alleen de kleine klassen en het onderwijs in meerdere talen doorslag gevend.
  Het idee was vooral dat de 6 EEG culturen op een school door samenwerking elkaar beter konden begrijpen en, in plaats van oorlog voeren, elkaars verschillen konden leren koesteren.
  Ook overschotten (bijvoorbeeld onze boter hier, hun druiven daar) van ieder land zouden handig worden uitgewisseld. Iedereen voordelig uit, en beiden mazzel.
  Gebrek aan het toestaan van fantasie volle en tijdloze oplossingen in het verleden (‘Small is Beautiful’), hebben de huidige nationalistische prioriteiten laten uitgroeien tot een hele dure ongezellig logge EU Dino uit een stenentijdperk.
  Met een nieuw Europees Ministerie voor ‘Aandacht tot Stroomlijnen’ (en blij zijn) kan de oorspronkelijke gedachte van samenwerken gaan bloeien en kan er eindelijk tijd wezen voor mensen om samen te dansen, te lachen, te zingen, mooie dingen en muziek te maken, ieder gelukkig op een hele eigen wijs: Europa laat haar prachtige stemmen klinken.

 2. B.Stalpaard schreef:

  Het begon met Benelux, toen volgde de EEG, een economische gemeenschap. Het ging toen om geld en dat gaat het nog steeds. Vrij verkeer tussen de lidstaten lijkt mooi maar is het niet altijd, zeker niet als zich wat duisterder lidstaten aansluiten zoals Polen en Roemenië. Daar komen o.a. de in West-Europa gestolen auto’s terecht en daar komen de goedkope arbeiders vandaan die hier als slaven worden uitgebuit.
  Als Europa zich (via Turkije) uitbreidt tot in Azië gaat het echt uit de hand lopen. Liever terug naar de EEG dus.