Voordracht en stadswandeling

Print Friendly, PDF & Email

Wegens omstandigheden werd de stadswandeling op woensdagmiddag 23 mei op en rond het Mr. Visserplein afgelast. De stadswandeling wordt nu gehouden op 21 juni, maar dan met vooraf een voordracht van Ton Schaap, stedenbouwkundige bij Gemeente Amsterdam. Aanvang van het geheel is om 17:00 uur. 

Hoe klinkt een goede stad? Wat is de bijdrage van geluid aan een gezonde stedelijke leefomgeving? Dat kom je te weten in de expositie Geluid als Stadmaker, in Architectuurcentrum Amsterdam (Arcam). De tentoonstelling is het resultaat van een onderzoek van Soundtrackcity en het Centre for Urban Studies van de UvA. Uitgangspunt van het onderzoek: een plek die goed klinkt is een plek waar mensen graag zijn. Hoe ontwerp je goed klinkende stedelijke plekken? Burgers, geluidskunstenaars en architecten werkten samen om inclusieve plekken te ontwerpen met geluid als belangrijk bestanddeel.

Ton Schaap

Ton Schaap is senior stedenbouwkundige bij Gemeente Amsterdam en geeft een voordracht met de titel ‘De poort naar de hemel’. Met zijn voordracht zal hij reageren op de uitgangspunten en resultaten van het onderzoek ‘Crowdsourcing Mr. Visserplein’.

Michiel Huijsman van Soundtrackcity leidt een excursie te voet van het Architectuurcentrum naar het Mr. Visserplein en laat onderweg horen hoe kleine verschillen in opstelling en detaillering van bouwvolumes en maaiveldontwerp grote gevolgen kunnen hebben voor de klank van de ruimte. Voer voor ontwerpers en iedereen die benieuwd is hoe we in de stad kunnen ontwerpen met geluid.

Crowdsourcing Mr. Visserplein
Op het plein luisteren we met koptelefoons naar de luisterervaringen van deelnemers aan het project ‘Crowdsourcing Mr. Visserplein’. Als dagelijkse gebruikers van dit roemruchte plein weten zij als geen ander te vertellen hoe de klank van de stad hun beleving van de ruimte bepaalt.

Voordracht en wandeling:

  • 21 juni 17:00 – 18:30
  • Architectuurcentrum Amsterdam (Arcam), Prins Hendrikkade 600, Amsterdam
  • Nederlands
  • Kosten € 5,00
  • Reserveren verplicht via e-mail: desk@soundtrackcity.nl

Meer info via: https://soundtrackcity.net/excursion-and-talk-geluid-als-stadmaker/