Thema-avond 22 mei; doe actief mee voor schone lucht en ruimte

Print Friendly, PDF & Email

Op 22 mei vanaf 19.00 uur in Theater Frascati aan de Nes 63 organiseert d’Oude Stadt, samen met Milieudefensie, de Fietsersbond en vele buurt/bewoners(organisaties) een thema-avond om de grote stap te maken naar duurzame mobiliteit in Amsterdam. Kom ook!

Iedereen weet dat de Amsterdamse wegen zijn dichtgeslibt door alle auto’s, scooters, vrachtwagens en touringcars. Ze zorgen voor vervuilde lucht en nemen ruimte in waar voetgangers en fietsers naar snakken. De organisaties willen dat meer bewoners (-organisaties) meedoen om er voor te zorgen dat de gemeente hier écht iets aan doet.

Te kleine stapjes
De gemeente zet al wat kleine stappen: in de binnenstad krijgen voetgangers en fietsers op een paar plaatsen wat meer ruimte en er rijden meer elektrische busjes. Maar over de grote stap naar duurzame mobiliteit zien of horen we nog niets.

Schone lucht en ruimte; hét thema van de gemeenteraadsverkiezingen 2018!
De gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 komen eraan. Door nu al politieke partijen en Amsterdammers te mobiliseren, willen wij samen met u zorgen dat schone lucht en ruimte hét belangrijkste thema wordt in de verkiezingen. Voor álle partijen. Daarom starten de deelnemende organisaties samen met u een campagne gericht aan de politieke partijen en aan alle Amsterdammers.

De deelnemende organisaties willen dat schone lucht en meer ruimte voor fiets en voetganger het thema wordt van de Gemeenteraadsverkiezingen van 2018.  Daarom een oproep aan u als deelnemer om een campagne te ontwikkelen die niet van de politiek is, maar een campagne gericht op de politiek. Om partijen, ook Amsterdammers, te overtuigen om schone lucht en meer ruimte voor fiets en voetganger het centrale verkiezingsthema van 2018 te maken.  Help mee de campagne te ontwikkelen. Kom 22 mei naar de massa brainstorm en laat nu al uw stem horen. Meld u aan via: www.schoneluchtenruimte.amsterdam

Het Programma op 22 mei in Frascati
De openingsavond is bedoeld voor bewoners(-organisaties) die zich willen inzetten om plannen voor een duurzamere stad versneld te realiseren. In een campagne komt het niet alleen aan op actievoeren, maar ook creatief zijn en communiceren via de (sociale) media, fotografie of het organiseren van projecten in de buurt. Amsterdammers die actief zijn, of dat willen worden, die anderen iets kunnen leren, of gezellig met elkaar iets willen ondernemen. Iedereen is welkom!

De inloop met koffie is vanaf 19.00 uur. Eindtijd is 22.30 uur.
We starten om 19.30 uur met een inleiding en uitleg van het werken met Primoforum. Dat is een methode om met hulp van software en een iPad per tafel met elkaar te brainstormen, kennis te delen en te ordenen, prioriteiten te stellen en acties te uitzetten. Iedereen is gelijk, iedereen en elk idee komt aan bod. Hierdoor brengen alle deelnemers hun inspiratie, ideeën en vaardigheden in voor de campagne die we met velen kunnen uitvoeren.

Tijdens de gesprekken brengen deelnemers met een idee voor een actie dat naar voren en bespreken dat verder in groepjes.

Oproep tot actie:

  • Wat moet er NU gebeuren om de politiek en Amsterdammers de noodzaak te laten voelen van het belang van luchtkwaliteit en duurzame mobiliteit?
  • Wat moet er NU gebeuren om van luchtkwaliteit en duurzame mobiliteit een verkiezingsthema tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 2018 te maken?
  • Wat moet er NU gebeuren om de luchtkwaliteit te verbeteren en de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen?

Voor deelnemers die het leuk vinden om:

  • acties te organiseren die de gemeente en onze stadsbewoners meer de noodzaak laat voelen voor concrete maatregelen om de luchtkwaliteit te verbeteren en de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen;
  • verbindingen te leggen tussen verschillende groepen en organisaties en deze verbindingen in stand te houden;
  • om mee te helpen met wat er maar op dit moment nodig is;
  • de lokale politiek te beïnvloeden richting de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

Aanmelden gewenst
Voor de organisatie is het prettig te weten hoeveel deelnemers er komen. Meld u daarom aan via de actiesite: www.schoneluchtenruimte.amsterdam, of stuur een mail aan: geefmijmaar@schoneluchtenruimte.amsterdam