Voor Elkaar ook bij vaccinaties

Print Friendly, PDF & Email


Hebt u hulp nodig om bij de locatie voor coronavaccinatie te komen? Ook daarvoor kunt u hulp vragen bij Voor Elkaar in Amsterdam.
Vanwege het Coronavirus hebben de Amsterdamse organisaties voor sociaal werk de handen ineengeslagen voor bewoners die hulp zoeken, of hulp willen bieden. Met een centraal Amsterdams telefoonnummer en een website.

Algemeen
Vanwege het coronavirus kunt u het beste uit elkaars buurt blijven. En kunt u beter binnenblijven als u tot een kwetsbare risicogroep behoort. Zo gaan we verspreiding tegen. Maar hoe komt u dan aan uw boodschappen? En hoe gaat u naar een belangrijke afspraak? Is er nog wel iemand waar u uw verhaal aan kwijt kan?

Juist nu, in onzekere tijden, is voor de oudere en/of kwetsbare Amsterdammer sociaal contact en praktische hulp belangrijk. Het idee dat de buitenwereld er nog voor u is en dat u kunt bellen voor hulp, of een luisterend oor, zorgt dat u zich minder alleen voelt. Daarom hebben Amsterdamse organisaties een Centraal Amsterdams telefoonnummer en een website in de lucht gezet.

Vaccinaties
Het vaccineren tegen Corona is begonnen. Wij verwijzen graag naar de informatie van de GGD.
Wanneer u aan de beurt bent krijgt u een uitnodiging. Daar staat onder andere in waar de vaccinatie plattsvindt. Hebt u hulp nodig om daar te komen? U mag een begeleider meenemen. U kunt een kennis of familie vragen, of gebruik maken van het AOV als u daarvoor in aanmerking komt. U kunt ook hulp vragen bij Voor Elkaar *telefoonnummer hieronder).
Wilt u hulp bieden met eigen vervoer, of bij een reis met het OV, meld u zich er dan ook aan.

Telefoonnummer
Het Amsterdams telefoonnummer voor praktische hulpvragen en contactverzoeken is: 020-7670031 (van maandag t/m vrijdag tussen 10 -16 uur). Van hieruit leiden ze u door naar de organisaties in de buurten van Amsterdam.

Mail
Mail via info@voorelkaarinamsterdam.nl

Website
Ook is een speciale website: voorelkaarinamsterdam.nl.

Oproep
Onderstaande organisaties roepen de Amsterdammers op zich aan te melden als ze iets kunnen en willen betekenen voor een ander. En de Amsterdammer die hulp nodig heeft of een praatje wil maken gaan ze – buurtgebonden – in contact brengen met deze vrijwilligers. Zo verbinden ze de buurtbewoners met elkaar en slaan we ons hier samen doorheen!