Van scheve stoeptegels tot …

Print Friendly, PDF & Email

Hoogtekadijk, foto uit buurtwandeling Oostelijke eilanden, op buurtkijken.nl

Wijkcentrum d’Oude Stadt wijst u graag op deze UITNODIGING en de daarin genoemde verslagen op buurtkijken.nl: De Ouderen Advies Raad van Amsterdam Centrum nodigt u uit, in samenwerking met drie stadsdorpen in Amsterdam Centrum en de Hogeschool van Amsterdam (HVA), voor een symposium op 8 december:

Van scheve stoeptegels tot ‘Dat lossen we samen op’ 

oftewel: “Hoe ouderenvriendelijk gaan we Amsterdam Centrum maken?” – 2e ronde

Het symposium wordt gehouden op vrijdag 8 december 2017,

van (13.15 inloop) 13.45 tot 17.00 uur,

in de Boekmanzaal van het Stadhuis,

Waterlooplein 1, Amsterdam

In oktober 2016 heeft de Ouderen Advies Raad Centrum een symposium gehouden over Mobiliteit Buitenshuis, met als ondertitel “Hoe ouderenvriendelijk gaan we Amsterdam Centrum maken?” Omdat de aanwezigen het een goede bijeenkomst vonden en wij er graag dieper op in wilden gaan hebben we sindsdien een aanjaagteam, een onderzoek (door studenten van de HVA), en een vijftal wandelingen (‘schouwen’, met stadsdorpen en ambtenaren) achter de rug. De door Colloci beschikbaar gestelde en ervoor speciaal ontwikkelde website www.buurtkijken.nl is daar de weerslag van.
Nu we de resultaten daarvan willen laten zien om er verder over te discussiëren willen wij al diegenen uitnodigen van wie we hopen dat ze  in deze materie en dus in deze middag geïnteresseerd zijn. De bijeenkomst staat onder leiding van dagvoorzitter Evelien Eshuis.

Het programma vrijdag 8 december:

13.45:  Presentatie van de resultaten in woord en beeld van het onderzoek en de wandelingen door enkele betrokkenen.

14.45: Thee- en koffiepauze

15.15: Inleiding van Katinka Fledderus, verkeerskundig ingenieur bij de gemeente, over ‘shared space’ – of zoals wij het in het Nederlands willen noemen ‘Dat lossen we samen op’. Na die inleiding discussiëren wij met haar en andere experts.

16.15: Afsluiting: Conclusies die we meegeven aan o.a. Bestuurscommissie, c.q. Gemeente. Tot slot bieden wij u nog een drankje aan

Stuurt u een mailtje aan mij als u wilt komen?

Namens de OAR Centrum,

Tonny van Velzen

tonnyvv@versatel.nl