Van de (bloem)pot gerukt?

Print Friendly, PDF & Email

Zijn ze nou helemaal ….? vragen bewoners van de Reguliersdwarsstraat zich af. Binnenkort mogen de terrassen wat langer open, dan komt er weer meer volk op straat, en dan komen er ook weer de terrasuitbreidingen bij. Langzamerhand gaat de drukte terugkomen.

Stel je toch voor zeg, straks denken de bewoners nog dat het trottoir van hun is, moet de ondernemersvereniging gedacht hebben. We zetten er nog wat hindernissen bij en dan voor hun voordeuren, niet de onze. De groene gekte heeft ook hier toegeslagen. Buurtbewoner met kinderwagen komt er niet fatsoenlijk langs.

Dit terras hoort trouwens volgens de vergunning veel kleiner. De uitbreiding is waarschijnlijk niet volgens een “corona uitbreiding”, die mag pas vanaf halverwege de middag. En dan moeten die tafeltjes natuurlijk ook nog 1,5 meter uit elkaar …

Meer ruimte voor voetgangers, roept de gemeente steeds en laat vervolgens dit toe. En hoe zit het ook alweer met de loopafstanden langs terrassen in verband met corona? Komen er hoge schotten bij de voordeuren?

Foto’s van nog een Reguliersdwarsstraatbewoner: klik voor grotere afbeeldingen: