Valkenburgers en Kattenburgers samen in actie

Print Friendly, PDF & Email

Bijna 250 bewoners uit de Valkenburgerstraat en Kattenburgerstraat liepen woensdag 11 december 2019 in één lange luide protestmars naar de Stopera. De politie liep mee en sloot de straten gewoon voor het verkeer af. Ook de Valkenburgerstraat.

Minder verkeer; niet meer
Bewoners werden opgeroepen zo veel mogelijk lawaai te maken en protestborden en spandoeken mee te nemen. Daaraan werd duidelijk gehoor aan gegeven. Het protest richt zich tegen de agenda Autoluw. Daarin staat dat hoofdwegen, zoals de Kattenburgerstraat en Valkenburgerstraat, niet ontzien worden, maar juist 30% meer autoverkeer krijgen.

Maar het gaat ook om de opeenstapeling van de overlast. Daarom demonstreerden bewoners van de Valkenburgerstraat en Kattenburgerstraat samen tegen meer verkeer, tegen meer touringcars, tegen zwaar vrachtverkeer en tegen overlast van scooters en motoren, tegen meer file, taxi’s en nachtelijke overlast. Bewoners willen geen lawaai en vervuiling maar veiligheid en schone lucht. Ook in deze straten moet autoluw = minder verkeer!

Petitie
De Kattenburgers boden de stadsdeelbestuurder Micha Mos hun petitie aan. 750 mensen hadden deze ondertekend. Ook werd hij uitgenodigd om een nachtje te slapen. Daar ging hij op in. Hij zegde toe te gaan spreken met de woningcorporatie om de woningen beter te isoleren…….. Niks over minder auto’s…….

De Raadscommissie Ruimtelijke ordening vergaderde die middag in de commissiezaal. Enkele raadsleden kwamen naar buiten. De rest werd vanachter de ruiten luid gewezen op de noodzaak het plan Autoluw socialer te maken; voor iedereen minder verkeer. Nu!

Bekijk hieronder de video