Update pilot Oudezijde 2-8-2018

Print Friendly, PDF & Email

Van het project team Pilot Aanpak Verkeersoverlast Oudezijde: een korte update van waar we staan, en nieuws over komend weekend. Komende week krijgt onze webpagina een update. Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws, www.amsterdam.nl/pilotoudezijde.

Update pilot Oudezijde

 • Per 14 juni (na de eerste 2 weekenden) is de beweegbare paal bij de Nieuwmarkt buiten werking en zo de doorstroming in het gebied te bevorderen.
 • De andere maatregelen van de pilot blijven van kracht.
 • In de woonbuurten zijn de effecten positief. Er is weinig verkeer, waardoor het rustig is.
 • De route naar de Nieuwmarkt is drukker dan normaal, mede als gevolg van de afsluiting Amstel.
 • Het projectteam heeft mede op aangeven van signalen van bewoners en ondernemers kleine aanpassingen gedaan (een aantal stegen extra afgesloten, bebording rondom de Oude Waal aangepast).
 • Naar verwachting wordt in de loop van augustus de kentekenherkenning bij de paal Rusland volledig actief. Nu wordt een ontheffinghouder nog door een toezichthouder langs de paal geleid.
 • De beweegbare paal bij Nieuwmarkt zullen we na de opening Amstel, naar verwachting eind oktober dit jaar, weer activeren.

Vrijdag 3 en zaterdag 4 augustus: gebied open vanwege  Pride Amsterdam

Het is Pride in Amsterdam. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 augustus, de dag van de Canal Parade, willen de nood-en hulpdiensten het Wallengebied goed kunnen bereiken. Alle palen in het gebied blijven daarom op verzoek van de politie omlaag.

Op vrijdag- en zaterdagvond zijn de woonbuurten Nieuwmarkt, Lastage en Zuidelijke Burgwallen niet afgesloten met rood-witte palen en de beweegbare paal bij Rusland. Donderdagavond 2 augustus zijn de maatregelen uit de pilot wel actief in het gebied.

Bereikbaarheid gebied

Het kaartje toont de routes om het gebied in en uit te rijden (klik erop om te vergroten). Het gaat om de bereikbaarheid tijdens de pilottijden, donderdag tot en met zaterdag tussen 22 en 6 uur. De kaartjes worden in de loop van volgende week ook op de webpagina (www.amsterdam.nl/pilotoudezijde) geplaatst.

Mocht u nog iemand kennen voor wie deze informatie interessant is (de buren, een bewonersgroep) dan stellen wij het op prijs als u dit doorstuurt. Uiteindelijk proberen wij zoveel mogelijk mensen te informeren. Rest mij u alvast een goed weekend te wensen, en wellicht ook een hele fijne vakantie.

Mede namens het hele projectteam,

Met vriendelijke groet,

Bas Regenbogen
Omgevingsmanager Pilot Aanpak Verkeersoverlast Oudezijde
Verkeer & Openbare Ruimte
Gemeente Amsterdam
Bezoekadres: Weesperplein 8
Postbus 95089, 1090 HB  Amsterdam
Mobiel: 06 – 1867 8779

E-mail: aanvraag.oudezijde@amsterdam.nl

https://www.amsterdam.nl/pilotoudezijde

 

1 reactie

 1. Victor Beekman schreef:

  Best projectteam,

  Bij evenementen, dus op 3 en 4 augustus, maar ook op koningsdag en oud en nieuw zou er MEER afsluiting moeten zijn en niet minder. Mensen moeten niet per auto naar een evenement komen!