Terug naar normaal

Print Friendly, PDF & Email

niks aan de hand, hier is het weer open met anderhalve meter afstand

Op 26 januari kon de horeca weer open. Met Coronatoegangsbewijs, anderhalve meter afstand, en tot uiterlijk 10 uur ’s avonds. Voor de terrassen de normale sluitingstijd in de winter. Sommige ondernemers, hun personeel en hun klanten zal het een rotzorg zijn.

Laat ze maar lekker warm dicht tegen elkaar aan zitten. En als het terras vol is, kom er maar bij staan. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Voor sluitingstijd vullen we de glazen nog weer even bij, als wij dan het terras opruimen kunnen jullie rustig blijven staan. We zullen ons niet haasten. Tegen elven geven we ter afscheid harde klappen met de grote tafels. Dat vinden de buren leuk.

Natuurlijk moet je je fiets dicht bij je houden. Meer dan 15 seconden moeten lopen is natuurlijk te gortig. En wat kan jou het schelen dat je het looppad versperd? Of de zebra? Laat die mensen gewoon gaan fietsen. Gooi andermans fiets trouwens maar opzij, dan kan die van jou er staan.

Zelfs gaat het gerucht dat bij sommige café’s geen QR codes worden gescand. Dat hoeft helemaal niet waar te zijn, maar het verspreidt zich als een lopend vuurtje en trekt extra veel klanten aan zodat er ook geen beginnen aan is.

Handhaving en politie kijken ernaar. Had de burgemeester niet beloofd dat ze niks zouden doen? Toch lijken er wel waarschuwinkjes doorgekomen te zijn, het was vrijdagavond al iets minder erg. Of kwam dat door het weer?

Gelukkig is het echt niet overal zo. Hulde aan de ondernemers en hun klanten die het gewoon leuk houden.