Stem van Centrum

Print Friendly, PDF & Email

klik op afbeelding voor website

Hij bestaat nog, de website waar u stemmen voor of tegen uw goede ideeën/plannen kunt krijgen van mede-amsterdammers. Meeste stemmen gelden, en het winnende plan/advies wordt voorgelegd aan de stadsdeelcommissie, die dan weer een advies uitbrengt aan …, die dan weer advies vraagt aan …

Op dit moment (28 juni) lijkt het op een klachtensite. Op zich niet erg, want waar kun je anders terecht met deze klachten? Vier recente inzendingen: twee over verkeersonveiligheid en twee over het gebrek aan afvalbakken. Moeten Planciusstraat en Utrechtsestraat nu gaan wedijveren om de vraag welke straat het gevaarlijkst is?  Of zijn er meer stemmen voor afvalbakken dan voor verkeersveiligheid?

En wat gebeurt er dan, als de afvalbakken in de Noord Jordaan het winnen van de veiligheid van de Utrechtsestraat?

Er staan ettelijke oudere plannen op de website die in behandeling zijn. Wat betekent dat?
Is het Jonas Daniel Meijerplein inmiddels een grasveld waar je op een bankje langs de snelweg kunt zitten? Hoe staat het met die flitspaal op de PH kade? Zijn er groene trambanen bijgekomen? Worden die ook omgewoeld door vrachtwagens en zo?

Ons ideetje, niet voor de stadsdeelcommissie maar voor de baas van Stem van Centrum (en van West, Oost enz. want daar zal hetzelfde spelen):

 • Laat inzendingen die duidelijk verband houden met klachten wel staan om stemmen te vergaren, maar stuur ze ook direct door naar de persoon die er over gaat.
 • Geef een maandelijks vervolg op de “winnende” ideeën. Waar is het in behandeling? Is het uitgevoerd? Zo niet, waar wacht de uitvoering op? Wordt het nog uitgevoerd? Zo niet, waarom niet?

Misschien nodigt dat uit tot nog veel meer ideeën, plannen, adviezen: de stem van het centrum richting ogen en oren van het centrum.

 

 

1 reactie

 1. michel van wijk schreef:

  Samen voor een schone buurt:
  Bewoners en bedrijven: samen betrokken bij een schone buurt en
  we laten de mensen van stadsreiniging zien dat ze er niet alleen voor staan.
  Ga naar de website (zie onder) en geef dit initiatief jouw stem!
  Dank en groet, michel van wijk