Het raadsel van Amsterdam

Print Friendly, PDF & Email

De gemeente heeft in grote delen van het centrum al sinds lange tijd een alcoholverbod ingesteld. Dat wil zeggen: een verbod op het consumeren van alcohol in de openbare ruimte, met uitzondering van de horeca-terrassen. En ook het verbod zich in de openbare ruimte te bevinden met aangebroken verpakkingen alcoholische drank.

Het lijkt er op dat de enige handhaving die er nu is, bestaat uit het wegsturen van daklozen, en het aanspreken van buurtbewoners die rustig voor hun deur zitten, al of niet met een drankje. Terwijl er ondertussen kuddes lallend volk langs sjokt met flessen sterke drank, en de straten geplaveid lijken met geplette bierblikjes. Overlast door alcoholgebruik zal niet helemaal uit te bannen zijn, maar laten we nu eens echt beginnen met het aanpakken van het goedkope indrinken.

Natuurlijk is dit niet het enige. Zo’n verbodsbord zie je zelden of nooit, en lijkt juist een aanmoediging te betekenen om flink door te drinken, want halfvolle flessen zijn verboden. Overspoel de hotels, de B&B’s en alle illegale varianten met flyers in alle toeristentalen met een uitleg hoe het zit met dat verbod.

Maar niet met teksten als: doe alsof je thuis bent, want dat is vragen om problemen.

Met dank aan Bewoners 1012