Songfestival 2020

Print Friendly, PDF & Email

Het Eurovisie songfestival 2019 is gewonnen door Duncan Laurence. Verdiend. Iedereen blij want “Nederland heeft gewonnen”. En Nederland mag dan de 65e editie organiseren. Het hoeft niet in de hoofdstad te zijn. Waar in Nederland moet dus nog besloten worden.

Waarom zou het songfestival 2020 in Amsterdam moeten plaatsvinden? Hoofdstad van Nederland, maar is dat een argument? Er zijn al zo ongelooflijk veel evenementen in de stad, en op nog meer bezoekers zitten we toch ook niet te wachten. Internationale bekendheid hebben we al. Gun het een ander.

Waarom in Rotterdam, Den Haag, Arnhem, waar dan ook? Er is een grote zaal nodig en hotelkamers.
Maastricht heeft wel (europese) argumenten:

 • Centraal gelegen (denk internationaal), mooi, gastvrij, met Europese connotatie. Internationale vliegvelden op korte afstand (ontlast Schiphol).
 • Een rijke historie, een Europese uitstraling en een horeca- en hotelaanbod waar menig grote Europese stad alleen maar van mag dromen.
 • Maastricht heeft ruime ervaring met het organiseren van grote internationale evenementen. Maastricht weet altijd alles nét dat extra cachet te geven!
 • Dus niks meer aan toe te voegen: het Eurovisie Songfestival 2020 moet worden gehouden in de stad van de oprichting van de EU

Kunt u zich hierin vinden? Teken dan de PETITIE op https://maastrichtesf2020.petities.nl/

Schrik niet als u bijna alleen Limburgse ondertekenaars ziet. Wij denken dat de Amsterdammers dit liever anoniem doen om afkeuring en erger op de sociale media te voorkomen. Het zijn er heel veel.

Lees ook:

 

2 reacties

 1. Boudewijn Snoeck schreef:

  Wat mooi initiatief om ons land door Maastricht te laten vertegenwoordigen, een echte prachtstad die beter op de kaart gezet kan worden. Een van de oudste steden van ons land met uitstekende restaurants en hotels, echt de Bourgondische kwaliteit is hier aanwezig; dit in tegenstelling van Amsterdam (ik hou van mijn mooie stad) waar regelmatig drukke restaurants middelmatig eten serveren, maar trendy zijn bij een clubje veelverdieners. Natuurlijk zijn er ook goede tenten.
  Succes met jullie actie!

 2. Reinder Rustema schreef:

  Het schijnt dat de stad die via het songfestival in beeld komt ook na het evenement zelf extra bezoek krijgt. Er is immers een leger aan toeristen in de EU dat een bestemming zoekt voor een stedentripje. Naamsbekendheid en enige basiskennis over een bestemming is natuurlijk wel nodig voor de die toeristen het overwegen. Het songfestival kan daarvoor zorgen. Amsterdam heeft dat niet nodig, toch?

  Er zijn ook petities voor andere steden als plek voor het songfestival. Die zijn lang niet zo populair als die voor Maastricht. De inwoners willen het zelf ook nog eens heel graag. Helemaal mooi.