Site 14020.nl live

Print Friendly, PDF & Email

17 mei ging 14020.nl live. Dé website van, voor en door bewoners met Eerlijk Amsterdams Nieuws. Bewoners kunnen bijdragen met actuele en/of nieuwswaardige artikelen over Amsterdam.

14020.nl laat bewoners aan het woord. Bewoners onderzoeken en publiceren de echte feiten. Het is de website van, voor en door bewoners, die sociaal maatschappelijk betrokken zijn bij de stad Amsterdam. Bewoners, die met een kritische blik kijken naar de stad en naar hun woonomgeving.

De gemeente onderschat en negeert hoe bewoners in hun buurt staan en zet bewoners snel weg als: zeurkous. 14020.nl wil op een objectieve, authentieke en kritische manier besluiten van de gemeente bespreekbaar maken, ontdoen van politieke wartaal en inzicht geven in de vaak ondemocratische werkwijzes en in bestaande belangenverstrengelingen.

Open Air

Onder “OPEN AIR” komen bijdragen van bewoners. Bewoners leveren actuele en/of nieuwswaardige artikelen over Amsterdam. Zo nodig wordt gratis een video gemaakt om het artikel te ondersteunen. Aanmelden daarvoor kan via: info@14020.nl

Bewonersgroep

De bewonersgroep 14020 tv is eind vorig jaar ontstaan en ondergebracht bij d’Oude Stadt. Afgetrapt werd met de video Vulles; de aanklacht over het niet handhaven van de gemeente op illegaal gedumpt afval. Begin dit jaar werd de serie Greenwashing Amsterdam vrijgegeven. Die serie gaat over het huidige college van Amsterdam dat in woord en beeld veel zegt over groen, maar dat in werkelijkheid niet doet. Per saldo wordt meer groen vernietigd. Plastic sportvelden tellen mee als “groen” om de Groennorm op papier te halen. Die serie geeft een divers beeld waar bewoners uit heel Amsterdam tegenaan lopen en geen gehoor vinden bij dit college. Deze video’s maken integraal deel uit van de website 14020.nl

Ga naar: 14020.nl