ABFF-OnTour in Amsterdam-Centrum

Print Friendly, PDF & Email

Zaterdag 11 juni organiseert Het Amsterdams BuurtFilmFestival (ABFF) samen met filmmakers “ABFF-OnTour Centrum” in de grote theaterzaal van de OBA-Oosterdok. De films hebben het thema: “De Binnenstad een Openluchtmuseum?”. De films zijn gemaakt door zowel liefhebbende als professionele filmmakers in en over Amsterdam-Centrum. Meld u aan. Toegang is gratis. 

Hoe beleven Amsterdammers hun binnenstad? De winkelstraten, de wallen, woningen, gebouwen en toeristen? Wat voor invloed hebben deze aspecten op de leefbaarheid? En op het gevoel van veiligheid? Is de binnenstad een openluchtmuseum of ook woonbuurt? Lukt het om voor nieuwkomers, oude bewoners en jongeren in het stadscentrum een thuissfeer te creëren? Wat kunnen bewoners doen om elkaar daarmee te helpen?

Samen met buurtbewoners, experts buurtorganisaties verdiepen we ons in de inhoud van het thema en wisselen we verhalen en ervaringen uit. Er is er ruimte voor debat, lezingen en optredens. Buurtbewoners kunnen hier ook muziek, poëzie e.d. ten gehore brengen zolang het bij het thema past.

Noteer 11 juni in uw agenda, of meld u aan via ABFF OnTour: buurtfilms uit het Centrum – De Binnenstad: woonbuurt of Openluchtmuseum (oba.nl).

Entree: Gratis

Programma

19:00 – 19:30 Inloop met een foto-expositie (op scherm)19:30 – 19:40 Welkom door Kibret Mekonnen en Paul Busker19:40 – 20:10 Film Blok I (Geen hond in Amsterdam, Between time en Ons Dorp)
20:10 – 20:25 Nabespreking met de makers en betrokkenen
20:25 – 20:35 Poëzie door Diana Ozon
20:35 – 20:50 koffiepauze
20:50 – 21:20 Filmblok II (Het Jordaan gevoel, Rijksa door Amsterdam en Vulles)
21:20 – 21:35 Nabespreking met de makers betrokkenen
21:35 – 21:50 Poëzie  door Diana Ozon

In september weer ABFF-lab

In het najaar organiseert ABFF 5 ABFF-Labs. Deze filmworkshops vinden plaats op verschillende locaties in de stad. Net als vorig jaar ook in d’Oude Stadt op:

donderdagavond 29 september en zaterdagmiddag 1 oktober.

Dan organiseert ABFF in samenwerking met Wijkcentrum d’Oude Stadt voor bewoners die hun activiteiten willen ondersteunen met film, een leuke, leerzame en creatieve tweedaagse filmworkshop. Zowel voor jongeren als voor ouderen. Lees hier meer.

Ben jij er klaar voor om te leren om jouw eigen filmpje te maken? Of – heb je al de basiskennis om een film te maken en heb je nog wat coaching nodig om je eigen korte film te maken? Neem deel aan de leerzame en creatieve mediaworkshop voor Amsterdammers die interesse hebben om buurtfilms te maken. Schrijf in van 31 mei tot en met 20 augustus 2022 per email: abffaanmelden@gmail.com  Kosten: 25,- euro met OBA-pas (en 50,- euro zonder OBA-pas)

Buurtfestival in december

Op 10 december 2022 in de OBA Oosterdok wordt dit jaar afgesloten met het ABBF festival. Ben je filmer? Wil je graag je werk presenteren aan een groter publiek? Wij nodigen jou van harte uit om ons jouw filmproductie op te sturen. We accepteren korte en gemiddelde lengtes van documentaires, speelfilms, reportages of avonturenfilms van maximaal 30 minuten. Jaargang 2020, maar liefst 2021/22!

Stuur je film in vanaf 31 mei tot en met 30 september 2022 per email: abffaanmelden@gmail.com

Belangrijke datums:

20 augustus: deadline inschrijving ABFF-Lab
30 september: deadline filminzending (voor zelfstandige filmmakers)
20 oktober: deadline film inleveren (alleen voor ABFF-Lab deelnemers)

Meer info: