Samen zijn we de Kracht van Mokum

Print Friendly, PDF & Email

Kracht van Mokum is het Platform Amsterdamse bewonersorganisaties en burgerinitiatieven. d’Oude Stadt is een van de initiatiefnemers. Doel is organisaties en bewonersinitiatieven in de wijk meer ruimte te geven en een plek aan de bestuurlijke tafel. Daartoe staan de komende tijd een paar activiteiten op stapel. Sluit je bewonersorganisatie of burgerinitiatief aan en doe mee.

Beste Mede Mokum’ers,

Kracht van Mokum is bezig met een eindsprint richting de zomervakantie.
We zijn begonnen met deze startnotitie om het denken alvast op gang te brengen. Nu werken we hard aan:

 1. Gesprekken
  We spreken nu met een grote en diverse groep actieve Amsterdammers (bewonersorganisaties, buurtinitiatieven, etc.) over wat er goed gaat en beter moet, als het gaat om het benutten van de kracht en ideeën van Amsterdammers. Wil jij ook graag je input geven? Laat het ons weten via: info@krachtvanmokum.n
 2. Wij zijn de Kracht van Mokum (online bijeenkomst) 
  Op vrijdag 2 juli van 14-16 uur nodigen we iedereen met wie we hebben gesproken (toegankelijk voor iedereen) uit om te vertellen wat jullie vinden van het concept advies dat we dan zullen hebben geschreven. Meepraten? Meld u hier aan (google document).
  Na aanpassing sturen we dit advies naar de wethouder Democratisering, Rutger Groot Wassink en andere sleutelfiguren binnen de gemeente, ter voorbereiding van:
 3. Symposium Kracht van Mokum
  Op maandag 12 juli van 13 – 17 uur gaan we in gesprek met de wethouder en ambtenaren van de gemeente Amsterdam over het advies. We weten nog niet de precieze vorm (online of offline) van het symposium, maar we gaan er nu van uit dat we dit symposium sowieso live streamen zodat iedereen mee kan kijken. Meer info via: info@krachtvanmokum.nl 

Zet de data in je agenda en tot binnenkort!

Meer info op: