Van Grijs Naar Groen

Print Friendly, PDF & Email

Donderdag 27 mei startte op het Jonas Daniël Meijerplein de fysieke installatie ‘Van Grijs Naar Groen’. Over verleden, heden en de toekomst van de Wibaut-as. Deze installatie zou tot 10 juni daar staan, maar dat is inmiddels verlengd tot eind oktober en is gratis te bezoeken. Ook is een podcast te beluisteren met buurtbewoners, studenten, ondernemers en ambtenaren etc.

De Knowledge Mile loopt van het Amstelplein via de Wibaut-, Weesper- en Valkenburgerstraat naar de monding van de IJtunnel. Een drukke verkeersader met 30.000 bewoners, 60.000 studenten en meer dan 200 organisaties. De Knowledge Mile is bezig met talloze initiatieven voor meer groen, schonere lucht, minder verkeersoverlast en minder CO2-uitstoot. En niet te vergeten: oplossingen om de opwarmende stad leefbaar te houden.

BIZ Knowledge Mile
De BIZ Knowledge Mile en gemeente Amsterdam werken in het project Knowledge Mile Park samen met bewoners en ondernemers om de straat groener, duurzamer en leefbaarder te maken. Bewoners zelf nemen ook de schep ter hand. Daarnaast onderzoekt de gemeente maatregelen om de hoeveelheid autoverkeer terug te dringen. Onderdeel daar van is de Knip in de Weesperstraat (die uitgesteld is tot begin 2023).

Van Grijs Naar Groen
De BIZ Knowledge Mile initieerde de installatie ‘Van Grijs Naar Groen’. Het laat het interessante verleden, bruisende heden en de veelbelovende toekomst van het gebied zien en horen. Hoe heeft de Weesperstraat zich van de lelijkste straat van Nederland opgewerkt tot innovatiedistrict waar men samenwerkt aan grootstedelijke vraagstukken? Diverse experts en bewoners komen aan het woord en vertellen samen het verhaal van de Knowledge Mile.

Doe mee
De fysieke installatie zou tot 10 juli op het Jonas Daniël Meijerplein te Amsterdam staan. Inmiddels is dat verlengd tot eind oktober. Het is gratis toegankelijk voor iedereen. Je kan er zelfs aan bijdragen door je ideeën voor de toekomst van de Knowledge Mile aan de installatie toe te voegen. Dat kan door tekenen, schetsen, schilderen, of geef je idee digitaal vorm. Doe mee. Klik hier hoe je je idee kunt aanleveren.

Achtergrond
Op de Knowledge Mile zijn organisaties als de Hogeschool van Amsterdam, Gemeente Amsterdam, het Joods Cultureel Kwartier, maar ook Rabobank en Philips, verenigd in de bedrijveninvesteringzone (BIZ) Knowledge Mile. Binnen dit samenwerkingsverband werken ze gezamenlijk aan innovatieve oplossingen voor de uitdagingen die de grote, moderne stad met zich meebrengt.

Meer informatie: