SAIL afgelast

Print Friendly, PDF & Email

Alle evenementen zijn voorlopig afgelast. Jammer, zegt de een, godzijdank, zeggen anderen. Geen nood, volgend jaar is er gewoon weer Koningsdag, ADE, Pride, en ga zo maar door. En het songfestival is alleen  maar uitgesteld. Maar voorlopig geen klachten over geluidsoverlast op de vele festivals in de parken en aan de randen van de stad, zelfs op kilometers afstand.

Wel heel jammer van de speciale vieringen en herdenkingen:
4/5 mei, 75 jaar na de bevrijding.
11 mei, 80 jaar na die eerste bommen op de binnenstad (Blauwburgwal) en nu dan eindelijk een monument om bij stil te staan.
In augustus, de 10e edtie van Sail. En het gaat wel 5 jaar duren tot de volgende keer.
Dit jaar dus geen indrukwekkende plaatjes van tall-ships en onvoorstelbare hoeveelheid boten en bootjes op het IJ.

 

Maar gelukkig is Reinier Sijpkens met zijn klassieker wel regelmatig te zien en te horen.

1 reactie

 1. Richard Bakker schreef:

  Een van de positieve aspecten van de corona-crisis is dat de binnenstad niet overlopen wordt door massatoerisme.

  En ook vind ik het prettig dat stadsparken deze zomer minder schade ondervinden.

  2020 wordt een schraal jaar voor Amsterdam.

  Ik vraag me af of de Uitmarkt door zal gaan; ik houd zou mijn twijfels; de traditioneel ijzersterke cultuursector in Amsterdam maakt verschrikkelijk moeilijkee tijden door.

  Ook acht ik het niet uitgesloten dat Sint-Nicolaas dit jaar de binnenstad van Amsterdam niet met een bezoek zal vereren.

  Tenslotte ben ik beducht voor dreigende bezuinigingen bij het GVB vanwege de enorme exploitatieverliezen (momenteel 20 miljoen euro per maand). Ik hoop dat Amsterdam dit lot bespaard zal blijven. De ingebruikneming van de Noord-Zuidlijn heeft vorig jaar al zo’n ontzettende verschraling in het Amsterdamse lijnennet veroorzaakt. De binnenstad is moeilijker per OV bereikbaar geworden.

  En die noodzakelijke reparatie van verwaarloosde kademuren en bruggen zal vermoedelijk nog jarenlang forse overlast in het centrum opleveren. Houd als wijkcentrum alvast rekening met veel inkortingen en omleidingen.