Praat mee over de verkeersveiligheid in uw buurt

Print Friendly, PDF & Email

De gemeente doet al veel om de stad verkeersveiliger te maken. Maar het moet beter. U kunt de gemeente daar als ervaringsdeskundige bij helpen door hun enquête over verkeersveiligheid in te vullen. Meedenken over de toekomst van verkeersveiligheid in de stad kan ook door aan te sluiten bij één van de stadsgesprekken die binnenkort plaatsvinden.

Aandacht voor verkeersveiligheid
Het wordt drukker in de stad en dat merken we ook in het verkeer. Het voelt niet altijd even prettig en veilig. Dat wil de gemeente niet. Alle verkeersdeelnemers, ook de kwetsbare groepen, moeten zich onbezorgd door de stad kunnen bewegen. Daarom wordt steeds meer ruimte voor voetgangers en fietsers gecreëerd, met groen en ruime voetpaden. De auto krijgt wat minder ruimte, maar kan via shared spaces en auto-te-gaststraten nog steeds vrijwel overal komen. Maar er is meer nodig, want ondanks veel inspanningen is het aantal verkeersslachtoffers de afgelopen jaren nauwelijks gedaald. Vrijwel maandelijks overlijdt er iemand aan de gevolgen van een verkeersongeluk, terwijl er jaarlijks zo´n 900 mensen ernstig gewond raken. Dat moet anders. Hoog tijd dus om anders te gaan kijken naar ruimte en mobiliteit.

Meedoen
Via de online enquête kunnen alle Amsterdammers hun mening geven over verkeersveiligheid. We stellen vragen over bijvoorbeeld gedrag, de groei van bezorgdiensten en de verkeersveiligheid rondom scholen. Ook kunt u aangeven hoe u de verkeersveiligheid in uw buurt waardeert. De enquête geeft daarnaast de mogelijkheid om uw eigen ideeën aan ons voor te leggen. Meedoen kost u 5 tot 10 minuten. Doe hier mee met de enquête

Ook u kunt meedenken en informatie delen. Dat kan via deelname aan een van de stadsgesprekken. Deze worden in ieder stadsdeel georganiseerd, waarbij wordt ingegaan op de voor dat gebied relevante thema´s. Voor het centrum is dat op donderdag 4 november, Voormalige Stadstimmertuin 4-6. In de zalen is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De bijeenkomst, duurt van 19:30 tot 21:00 uur, is daarom ook online te volgen. Deelnemen kan via aanmelding met het formulier op de website www.amsterdam.nl/verkeersveiligheid.

Resultaten van het participatietraject
De enquête en de stadsgesprekken zijn onderdeel van een uitgebreid participatietraject, dat startte met een bijeenkomst op 7 september in Pakhuis de Zwijger. In januari vindt daar ook de slotbijeenkomst plaats. De verzamelde uitkomsten van de gesprekken komen samen in een Rode-dradenrapport, dat weer input biedt voor het Beleidsplan Verkeersveiligheid dat in 2022 wordt opgesteld.

1 reactie

  1. LB schreef:

    Ik kom niet meer bij van het lachen. “Daarom wordt steeds meer ruimte voor voetgangers en fietsers gecreëerd, met groen en ruime voetpaden.” Beste ambtenaren en politici, stap eens van je fiets af!