Petitie terrasverwarming

Print Friendly, PDF & Email

Stadsverwarming, straatverwarming, buitenluchtverwarming bestrijden, moet je dat niet in de winter doen? Nou nee, daar moet je nu al mee beginnen. Terug naar de warme kroeg, en als je naar buiten gaat doe je een warme jas aan, een warme das om en een muts op. Anders wordt het nooit meer winter!

Teken de PETITIE en geef het door aan iedereen die je kent.

Wij

burgers van Nederland

constateren

 • Dat we met de allergrootste haast met zijn allen heel veel minder energie moeten gaan gebruiken.
 • Dat het daarom noodzakelijk is te stoppen met energieverspilling, dat wil zeggen ophouden met zo veel mogelijk vormen van energieverbruik die niet dringend noodzakelijk zijn.
 • Terrasverwarming, oftewel ‘stoken voor de straat’ is niet onmisbaar, maar staat daarentegen haaks op zorgvuldig omgaan met en zinnig inzetten van energie.

en verzoeken

Een verbod in te (laten) stellen op terrasverwarming.

Gericht aan

De Tweede Kamer

 

4 reacties

 1. annelies jansen schreef:

  Zo,n verspilling is gewoon schandalig. Zo onverantwoordelijk….laten we zuinig omgaan met onze energie en onze afhankelijk van Rusland stoppen. Deel dekens uit op de terassen en schakel die lampen uit.

  • de redactie schreef:

   Als je perse buiten wilt zitten: gewoon een warme jas, muts, das, handschoenen als het koud is. Of ga gezellig binnen zitten. Alsjeblieft geen onhygienische gemeenschappelijke dekens. Wat kost het niet aan energie, dat wassen?

 2. Geerte schreef:

  Van den gekke dat dit nog kan, zsm mee stoppen!

 3. kiki Amsberg schreef:

  Het is absurd dat overal terrassen worden verwarmd. Waar is een terras voor? Om buiten als het warm is, in schaduw of zon te zitten. Daar zijn terrassen voor bedoeld. Wil je in de winter naar de kroeg om wat te drinken, dan ga je binnen zitten waar de boel lekker verwarmd wordt, als er tenminste iemand zit. Terrasverwarming is een uit de hand gelopen middel om klanten te lokken. Het is verkwisting van energie. Onmiddellijk afschaffen en flinke bekeuringen als het terras toch verwarmd wordt.