Parken, Pleinen, Commercie

Print Friendly, PDF & Email

UITNODIGING BEWONERSAVOND

Onderwerp: Commercieel gebruik van parken en pleinen in Amsterdam

Beste bewoners,

Jes Wedemeijer, stagiaire bij de SP gemeenteraadsfractie, doet onderzoek naar het gebruik van parken en pleinen in Amsterdam voor commerciële doeleinden. Maandagavond 28 januari om 20:00 uur wordt daartoe een bijeenkomst georganiseerd in wijkcentrum d’Oude Stadt.

Doel
De avond is er op gericht om bewoners hun verhaal te laten doen over wat zij zien en, nog belangrijker, graag zouden willen zien in hun buurten, in dit geval vooral in hun parken, hun pleinen en met betrekking tot bijvoorbeeld evenementen. Oftewel: De hoeveelheid en de afmetingen van evenementen of de aard van deze.

Voorbeelden
d’Oude Stadt heeft alvast nog een paar voorbeelden bedacht, het is aan u om te komen vertellen wat u er zelf van meemaakt, en hoe erg dat is. Ook voorbeelden van u zelf natuurlijk.

  • Zijn er op pleinen en pleintjes bankjes waar je prettig kunt zitten, gratis, of zijn er vaak alleen horecaterrassen waar consumptie verplicht is? Kijk je vanaf je bankje tegen al of niet irritante reclame aan? Worden kinderen in speeltuintjes of speelhoekjes van het plein geconfronteerd met flitsende reclame?
  • Is een park bedoeld voor rustige recreatie, genieten van planten, vlinders, vogels, spelende kinderen? Zijn er genoeg of juist te veel commerciële eet- en drinkgelegenheden, zijn er drukke en/of luidruchtige evenementen, mag u zonder te betalen uw en ons park nog in? Is het park na afloop nog mooi?
  • Als u in het weekend rust zoekt in een Amsterdams park, hoe weet u dan waar u terecht kunt?

Kunt u nog meer voorbeelden noemen, zoals hofjes, (keur)tuinen die gebruikt worden voor zakelijke doeleinden?

De avond
Gemeenteraadslid Tiers Bakker zal het woord voeren, maar hopelijk vooral U, de gebruiker van parken en pleinen. De avond is bedoeld voor iedereen, uit de hele stad, met verschillende meningen en ervaringen.

Aanmelden
Kunt u al aangeven of u komt? Dat is niet verplicht, maar dan weten we hoeveel stoelen we ongeveer klaar moeten zetten. U kunt zich alvast HIER aanmelden.

WANNEER IS HET EN WAAR?

MAANDAG 28 JANUARI
Aanvang 20:00 uur
Inloop vanaf 19:30 uur
WIJKCENTRUM d’OUDE STADT
KERKSTRAAT 123
(tussen Nieuwe Spiegelstraat en Leidsestraat)


Tot ziens op 28 januari,
Het bestuur van Wijkcentrum d’Oude Stadt