Opening Wormenhotel

Print Friendly, PDF & Email

Dinsdagmiddag 20 maart rond 17:00 uur was er een heus oploopje op de Bantammerbrug. Ondanks de kou waren zo’n 35 bewoners aanwezig bij de feestelijke opening van het Wormenhotel voor de buurt.

Gestart werd met een lied, gezongen door Marianne Selleger, onder begeleiding van Dirk Hooglandt (saxofoon). Daarop droeg Adriaan Deurloo zijn bruggedicht voor. Het “officiële inchecken” van de eerste wormen deden hoofdsponsors Arjen van den Hof van Vondel Hotels en Kin-ping Dun van toko Dun Yong. Boudewijn Oranje, stadsdeelwethouder, gaf nog aan dat het wormenhotel, met een hotelstop in de buurt, toch nog wat bestuurlijke voeten in de aarde had, waarna het mooie buurtinitiatief door het stadsdeel is omarmd. Tot slot droeg Marieke haar haiku twee keer voor, zoals het hoort. Daarop werden de aanwezigen getrakteerd op drankjes, soep en hapjes.

Wormenhotel
Het wormenhotel is een buurtinitiatief van en voor de buurt, mede mogelijk gemaakt door donaties. De wormen maken compost van groente-, fruit- en tuinafval. De compost wordt gebruikt voor de geveltuintjes. Ook een wormhotel in jouw buurt? Lees hier meer.

Het wormenhotel is niet openbaar. Dat kan niet in deze toeristische buurt. Als u mee wilt doen, meld u aan bij het wijkcentrum.

BANTAMMERBRUG
Sierijzerleuningen, lantaarnwerk, brugbeslag
en dwarse kinderhoofdjes leiden naar
de overzij (en terug) waar Bantam lag,
ooit toekomstdroom van tropenwonderwaar,
maar – wormenvoer- jij naar de haaien ging.
Hier, deze brug, plaats van vereniging,
waar je elkaar tegen- en je samenkomt
en je je welkom weet op goede grond:
zelfs wormen vinden hier een wellekom.
Gastvrijheid is immers een stil fortuin:
de wormen wurmen dankbaar afval om
tot een bloemrijke toekomst voor je tuin.

Adriaan Deurloo (www.rijmerij.nl)

oh
wormen
wonder
.
brengt
bijeen
tot
nieuwe
grond
.
stadshart
klopt
ja
groeit
.
marieken03’18

Bekijk hieronder de video van Eveline van Dijck