Gepland

Op naar schonere lucht?

Print Friendly, PDF & Email

Donderdag 5 september mochten Paul Busker (‘d Oude Stadt) en Michel van Wijk (BAC) na maanden moeten wachten bij de wethouder Sharon Dijksma op bezoek. Onderwerp van gesprek was het verbeteren van de luchtkwaliteit met een praktisch alternatief, dat op korte termijn resultaten kan leveren. Een concreet plan door bewoners dat ook door Verkeer & Openbare Ruimte is getoetst.

Helaas bleek de wethouder (weer) niet tot een echte actie voor schonere lucht op korte termijn bereid. ‘Wibaut 30 – een praktisch alternatief’ is een goed burgerinitiatief dat ook brede ondersteuning geniet van bewoners en bedrijven langs de Wibautas maar er blijven enkele onzekere zaken en dat durft de politiek niet aan. Liever verder onderzoeken.

Knip Weesperstraat
Wat ook naar voren kwam is dat resultaten en aanbevelingen uit een in december 2018 toegezegde onderzoek naar aanleiding van de motie Ernsting / Vroege niet in Q3 2019 beschikbaar zullen komen: het onderzoek moet nog worden aanbesteed en daarna nog worden opgestart. Dat betekent dus niet een jaar verlies na de behandeling van die motie, maar nog veel en veel langer.

Serieus luchtkwaliteit verbeteren?
De wethouder roept wel bereid te zijn tot maatregelen voor schonere lucht en roept wel dat “alle Amsterdammers daar recht op hebben” maar aan acties kleven vooralsnog datums in 2021, 2025 en 2030.

Michel van Wijk

BewonersAmsterdamCentrum – BAC

Laat een reactie achter