Gepland

Niet zo super

Print Friendly, PDF & Email

Foto 26 februari 2019. TOEN SCHREVEN WIJ: SPAR heeft blijkbaar een vergunning voor elkaar gekregen. Het voormalige wijkcentrum in de Nieuwe Doelenstraat wordt mini-supermarkt. Leuk om ons verhuisbericht nog steeds op het raam te zien. Ons logo zal binnenkort wel definitief verdwijnen.

We vermoeden dat het officieel een winkeltje wordt met studenten als beoogde klanten, met die ligging aan de rand van het “Universiteitskwartier”. De werkelijke klanten zullen de drommen toeristen zijn die dagelijks door de straat lopen … SPAR grab and go …

De omwonenden zijn fel tegen de komst van zo’n soort winkel.

Beste vroegere buren: we hopen dat jullie mooie geveltuin gerespecteerd wordt, dat er afvalbakken komen.
TOT ZOVER DE EERDERE BERICHTGEVING.

ECHTER: naar aanleiding van dit bericht heeft een van de omwonenden ons laten weten dat het zo’n vaart nog niet loopt. Er zou nog een bezwaarprocedure lopen. Wij hebben het nagevraagd bij de gemeente: op de omgevingsvergunning, gepubliceerd op 10 januari (wijziging van de gevel en aanbrengen reclame) is geen bezwaar ingediend.

Wat blijkt nu toch? Hotel de L’Europe heeft vorig jaar bezwaar ingediend, en op 7 maart bericht ontvangen dat het bezwaar gegrond is verklaard. Er komt geen supermarkt. De pamfletten aan het raam zijn mogelijk blijven hangen omdat het anti-kraak bedrijfje vertrokken is.

Details van het bezwaar en het besluit daarop kennen we nog niet, dus dit wordt vervolgd.

Ook weten we nog niet of de SPAR hiertegen in beroep gaat.

 

2 comments to Niet zo super

  • Als zeer bejaarde buurtbewoonster ben ik blij met deze winkel van Spar. Nu hoef ik niet meer de drukke Weesperstraat over te steken om bij de kleine sympathieke supermarkt in de Nieuwe Kerkstraat mijn melk en.brood enz. te halen.

    • Wijkcentrum d'Oude Stadt

      Weet u heel zeker dat u voor de Nieuwe Doelenstraat de Weesperstraat niet hoeft over te steken? En weet u dat u dan nog veel meer drukte tegenkomt?

Laat een reactie achter