Meedenken, meepraten

Print Friendly, PDF & Email

Meedenken en meepraten doen we graag. Maar waarom staat er dan geen volledige informatie op de pagina https://www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/meedenken-meepraten? En waarom staat deze pagina niet prominent vermeld op www.amsterdam.nl ? Wij hebben de link wel altijd op onze website staan, en onder al onze nieuwsbrieven. Maar waarom zou je, als het toch onvolledig is?

Waar was bijvoorbeeld onder “Lopende inspraaktrajecten” het terrassenplan Knowledge Mile Park? En waar de inspraak over Buitenreclame?
Waarom staat Centrum Begroot er niet? Is dat om het aantal plannen te beperken? Slechts 4 weken om plannen in te dienen en dan nog een week om te stemmen. (Hoe kunnen niet digitale mensen trouwens meedoen?)
Ook Oost Begroot en West Begroot staan er niet.

Wel prominent
Stem van Centrum, Oost, West, enzovoorts staan wel prominent in beeld. Wat zie je bij aanklikken? Dat in iedere geval de stemmen van Centrum, West, Oost, Zuid en Noord dood zijn, of bijna. Was het laatste idee dat serieus besproken is in stadsdeel Centrum niet om er maar mee te stoppen? Vond de stadsdeelcommissie dat niet een heel slecht plan? Zou er op de website niet gemeld gaan worden hoe het met de uitvoering van de plannen staat?

Op de pagina’s van de plannen, onder het aantal stemmen, staat STATUS. Een paar voorbeelden.

https://stemvancentrum.amsterdam.nl/plan/166 (buurtparkeren Nieuwmarktbuurt,)
“Dit voorstel wordt uitgevoerd. Lees op deze pagina over de voortgang.” Er staat geen voortgang. Wel heeft het stadsdeelbestuur zich altijd uitgesproken tegenstander betoond van buurtparkeren.

https://stemvancentrum.amsterdam.nl/plan/165 (watertuinen Nieuwe Keizersgracht)
“Dit voorstel wordt uitgevoerd. Lees op deze pagina over de voortgang.” Er is geen voortgang, het gaat namelijk niet door.

https://stemvancentrum.amsterdam.nl/plan/176 (stoppen)
“Dit voorstel is uitgevoerd. Lees daar meer over op deze pagina.” Waar dan? Gestopt is het niet, want er staat opeens weer een plan waarop gestemd kan worden.

De column van Patrick Meershoek in het Parool van 19 juni 2019 is nog akelig actueel.