Luchtalarm voor Luchtkwaliteit

Print Friendly, PDF & Email

Voor de tweede keer dit jaar voert Extinction Rebellion Amsterdam actie tijdens het maandelijkse luchtalarm. Maandag 3 februari om 12:00 uur bij de Stopera. Dit keer als thema: luchtkwaliteit. Neem je mondkapje mee.

Terwijl door het hele land de sirenes worden getest, voert Extinction Rebellion in Amsterdam, net als in de rest van het land, actie voor een echte crisis. Want elke dag zouden de sirenes moeten klinken, zodat de klimaatcrisis geen klimaatcatastrofe wordt. Deze keer is Extinction Rebellion bij de Stopera, waar de gemeente een onbevredigend klimaatbeleid blijft uitvoeren. Daar wordt weer een die-in gehouden om op een kleurrijke manier aandacht te trekken voor een van de grootste problemen van het moment.

Luchtkwaliteit
Al jaren strijden bewonersgroepen voor schonere lucht. Omdat auto’s in de binnenstad ervoor zorgen dat het rondlopen en leven in de stad zorgt dat je hoogstwaarschijnlijk teveel stikstofdioxide inademt. Maar ook bewoners die last hebben van het vliegverkeer, en de daarmee gepaard gaande vervuiling.

Maar Extinction Rebellion staat ook in solidariteit met mensen over de hele wereld, die in smog moeten overleven. En de mensen en dieren die longproblemen hebben opgelopen naar aanleiding van de massale bosbranden die nu overal ter wereld plaatsvinden.

Tijdens de actie zal ook een performance plaatsvinden die deze harde realiteit toont.

Kom langs, neem een mondkapje mee, doe mee en voer actie voor een schonere lucht.

Programma:

  • 11.30 Briefing  bij de Stopera
  • 12:00 – showtime

Zie: Facebook Events