Lancering Fonds voor Centrum

Print Friendly, PDF & Email

Dinsdag 6 juli is Fonds voor Centrum officieel gelanceerd in de Oude Kerk in Amsterdam. Daarmee is de familie van buurtfondsen in Amsterdam compleet. In ieder stadsdeel een!

Het Fonds voor Centrum is een laagdrempelig fonds waar iedereen op een makkelijke manier een projectidee kan neerleggen. Projecten worden aangedragen door bewoners en worden beoordeeld door een comité bestaande uit buurtbewoners. Lokale particulieren, bedrijven en andere fondsen worden actief door het buurtfonds en de stichting benaderd om de projecten te ondersteunen maar ook om de continuïteit van het fonds te waarborgen.

Aanvragen
Vanaf 2 augustus kunnen bewoners van stadsdeel Centrum een aanvraag doen bij het Fonds voor Centrum. Voor mooie initiatieven op het gebied van cultuur, welzijn, gezondheid, ouderen, kunst, natuur, sport, jeugd of veiligheid. Deze aanvragen gaan beoordeeld worden door het gloednieuwe buurtcomité van tien bewoners, die onder leiding staan van coördinatoren Anouschka Trauschke en Michel Odjo. Benieuwd naar de plannen en toekomstige ideeën? Volg Fonds voor Centrum op Instagram en Facebook.

Onafhankelijk
De buurtfondsen staan los van de gemeente en zijn van, voor en door Amsterdammers. Het is laagdrempelig en snel. Iedereen kan wat vragen, iedereen kan wat geven. De ambitie van het Fonds is om van iedere Amsterdammer een euro of meer te ontvangen. Dat geld wordt verdeeld door betrokken bewoners. Zij overleggen en bepalen zelf in een buurtcomité wat belangrijk is in hun buurt. Ze besluiten zelf waar ze geld aan willen geven.

Meer info: