Klimaatprotest 14 maart

Print Friendly, PDF & Email

Bij de Klimaatmars in 2019 gingen ruim 40.000 mensen de straat op. In de stromende regen, om een duidelijk signaal af te geven aan de politiek. Vlak voor de verkiezingen zal op 14 maart opnieuw het Klimaatalarm klinken. Doe mee. Dat kan ook online.

De Klimaatcrisis Coalitie roept op voor een demonstratie zondag 14 maart vanaf 14:00 uur. Deze coalitie is een samenwerking van: Milieudefensie, FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak, Extinction Rebellion, Code Rood, Fridays For Future, Fossielvrij NL, Oxfam Novib, De Woonbond en Grootouders voor het Klimaat.

Maak toekomst op 14 maart
Op 14 maart, vlak voor de nieuwe Tweede Kamerverkiezingen, geven we opnieuw onze toekomst een stem door het klimaatalarm te luiden. Je leest het goed: ‘alarm’. Een mars met een gigantische groep mensen is in deze tijd niet verantwoord. Maar dat betekent niet dat we dit momentum voorbij kunnen laten gaan. Alle politici, van links tot rechts, moeten weten dat het tijd is voor echte oplossingen. Het klimaat verkeert in crisis en verdient een crisisaanpak.

ALARM
Gedemonstreerd wordt door met zoveel mogelijk mensen het klimaatalarm te luiden. Op tientallen plekken in het land wordt – op veilige afstand van elkaar – gedemonstreerd. Als je liever niet de straat op gaat, kan je vanuit huis meedoen met de online demo Klimaatalarm Live. Een uur lang wordt er verslag gedaan van de demonstraties door het hele land, en samen met zoveel mogelijk mensen slaan we om 15.00u een oorverdovend alarm.

Meedoen?
Hoe meer mensen meedoen, hoe groter het effect; en hoe dichter we bij een groene en eerlijke toekomst zijn. We hebben iedereen nodig om dit de grootste klimaatdemonstratie ooit te maken. Trommel al je vrienden op en laat weten dat jij ook meedoet. Meld je hier aan voor zowel de demo’s op straat, als voor Klimaatalarm Live. Tot ziens en horens op 14 maart!

Tip: Wil je alvast aan de slag? Klik dan hier en maak een poster die je uitprint voor achter je raam, of als protestbordje op locatie. Of deel hem met je vrienden op social media en via Whatsapp.

 

1 reactie

  1. Paul Spoek schreef:

    De natuur wenst rust.
    Zeker in het broedseizoen.
    Stilte baat klimaat.