Klimaatmars

Print Friendly, PDF & Email

Kom zondag 10 maart 2019 om 13:00 uur ook naar de Dam voor de Klimaatmars. Maandag 28 januari 2019 was bij Milieudefensie in Amsterdam een van de inspirerende actie-bijeenkomst van de afgelopen maanden. 52 mensen kwamen bij elkaar, vertegenwoordigers van allerlei organisaties (waaronder wijkraadsleden van d’Oude Stadt), studenten, van scholierenjong tot gepensioneerd “oud”. Doel een grote opkomst te realiseren voor de Klimaatmars 10 maart op de Dam. De organisatoren willen de 70.000 Belgische medestanders minimaal evenaren.

Klimaatmars
Op zondag 10 maart organiseren Milieudefensie, de FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak en de Woonbond de Eerlijke Klimaatmars in Amsterdam. Het moet en het kán anders! Onze regering moet kiezen voor échte oplossingen voor gezinnen, jongeren, kleine ondernemers en boeren. De grote vervuilers moeten eerlijk betalen. Genoeg getreuzeld. Het klimaat wacht niet. Doe mee. Zet 10 maart in je agenda en tot ziens op de klimaatmars.

Meehelpen organiseren?
Maandagavond 28 januari 2018 kwamen bij Milieudefensie 52 mensen bij elkaar, vertegenwoordigers van allerlei organisaties (waaronder wijkraadsleden van d’Oude Stadt), studenten, van scholierenjong tot gepensioneerd “oud”. Doel een grote opkomst te realiseren voor de Klimaatmars. De organisatoren willen de 70.000 Belgische medestanders minimaal evenaren.

Er zijn/worden nu een aantal landelijke teams samen gesteld, (steeds groter…). Gebruik wordt gemaakt van de Discordapp, zodat alle organizers goed met elkaar kunnen communiceren. Je kunt je dan aanmelden voor een plaatselijk/regionaal team, en/of zelf een team opstarten. Op www.maakdeklimaatmarsgroot.nl zie je wat verder wat de bedoeling is, richting klimaatmars van zondag 10 maart en de provinciale Statenverkiezingen van woensdag 20 maart. Meld je daar aan!