Inspraakprocedures september

Print Friendly, PDF & Email

Het blijft toeval of u of wij te horen krijgen of er besluiten of concepten ter inspraak liggen. Daarom publiceren we wat we kunnen vinden. Inspraakprocedures die betrekking hebben op stadsdeel Centrum, dus ook die voor de hele stad gelden.

Volg de links en lees de details
 1. Wijziging in de APV m.b.t. eendaagse evenementen waarvoor geen vergunning nodig is.
 2. Wijziging in een aantal lokatieprofielen
 3. Vaststellen van een handhavingstrategie evenement

Kijk zelf naar de lokatieprofielen in uw buurt. Om te zien wat er verandert volg de link in het artikel om het nieuwe profiel te zien, voor de oude zie de lokatieprofielen 2017 in het archief van d’Oude Stadt.

 

 • Geef uw mening over de FIETSROUTE NIEUWMARKT voor 6 oktober
  De fietsroute Nieuwmarkt gaat van het Mr. Visserplein, via de Jodenbreestraat, Sint Antoniesbreestraat en Nieuwmarkt langs de Geldersekade tot aan de Prins Hendrikkade. In de toekomst verwachten we meer gebruikers, want Noord groeit snel en daarom komen er meer en grotere veerponten. Daarnaast zal de aanlegplek van de IJpleinveer verplaatst worden van het Centraal Station naar de De Ruyterkade Oost. Het krijgt daardoor een directe aansluiting op de fietsroute Nieuwmarkt.
  Heeft u tips of ideeën hoe het veiliger en beter kan? Vul ze in op de zogenaamde “interactieve kaart”. U kunt invullen wat er beter kan, en u kunt ook reageren op de tips en ideeën van anderen.
  Zie ook de website vab de bewonersraad Nieuwmarkt Groot Waterloo https://www.bewonersraad1011.amsterdam/denk-mee-over-de-fietsroute-nieuwmarkt/

 

 • Het dagelijks bestuur heeft op 30 juni 2020 de conceptwijzigingen Uitvoeringsbesluit Centrum 2020 vrijgegeven voor inspraak. De nieuwe regels voor het aanbieden van bedrijfsafval en huisvuil in Centrum moeten zorgen voor een schonere straat en minder vuilnisauto’s. U kunt tot en met 24 september reageren.

 

 • Concept Afwegingskader GRONDWATERNEUTRALE KELDERS Amsterdam
  Doel van het afwegingskader is te voorkomen dat de aanleg van kelders in Amsterdam tot problemen met de stroom en stand van het grondwater kan leiden. Het college hoort graag uw mening over dit afwegingskader. Inspraakperiode van 5 september 2020 tot en met 17 oktober 2020