Humor? afl. 2

Print Friendly, PDF & Email

We blijven maar lachen. Wordt een straat heringericht? Er wordt steevast meer ruimte beloofd voor fietsers (als eerste) en voetgangers. Die laatste lopen niet meer, die wandelen, en zelfs: flaneren. In het programma publieksbijeenkomsten voor de ontwikkeling van een visie op de binnenstad komen begaanbaarheid en toegankelijkheid niet voor.

Europese verkiezingen
Het gemeentelijke Amsterdam krantje editie mei 2019 heeft een artikel met de hoopgevende titel “Schone lucht in heel Europa”. En een geweldige inleiding: “Europa heeft normen voor de kwaliteit van de lucht vastgesteld. Amsterdam wil dat de lucht nog schoner wordt.”
Met notabene de bovenstaande foto erbij: het einde van de Valkenburgerstraat, waar zelfs de schamele Europese NO2-norm niet gehaald wordt, en waar het alsmaar drukker wordt. En dat wordt niet tegengehouden door Amsterdam. Niet eens een poging.

Kandidatenlijsten
De verkiezingen gingen om 26 Nederlandse zetels in het Europese Parlement. En dan zien we weer de gebruikelijke malligheid. Aan de top deze keer: ChristenUnie-SGP met een kandidatenlijst van 30 personen, op de voet gevolgd door de SP met 29 namen.

Gebiedsgerichte aanpak
We verbazen ons al tijden over de opdeling van het stadsdeel centrum in de twee gebieden west en oost. Best verwarrend dat het Leidseplein in oost gesitueerd is, de wallen in west en het stationsplein in oost. Weet de gemeente het zelf niet meer? De laatste tijd is er weer sprake van drie gebieden. Welke dat zijn is ons niet duidelijk. In de berichtgeving van Dock (exploitant van o.a. Boomsspijker, Witte Boei en Claverhuis) werden genoemd: Centrum-oost, Centrum-west en Stadshart.

Nu is een consultatieronde geweest over terrassen. In de uitnodigingen, selectie door gebiedsmakelaars die buurten of buurtcombinaties als werkterrein hebben staat:
“Stadsdeel Centrum doet onderzoek naar de loopruimte bij terrassen in drie gebieden in stadsdeel Centrum” en “Het groepsgesprek voor het gebied waarin u woont is op (datum/tijd).”
Na aanmelding buiten gebiedsmakelaar om werd gevraagd “Kunt u spoedig aan mij doorgeven in welk deel van Centrum u woont (Jordaan, Westelijk deel, Zuidelijk deel, Oostelijk deel, gebied met postcode 1011-1012)”. Dat zijn er vijf. Er waren drie groepsgesprekken gepland, dus niet een per gebied.

Een, twee, drie, vier
Gebiedje van, gebiedje van
Een, twee, drie, vier
Gebiedje van papier

Heb je dan geen gebiedje meer
Maak er één van bordpapier
Eén, twee, drie, vier
Gebiedje van papier