HNA: ‘Leefbaarheid onder druk’

Print Friendly, PDF & Email

Persbericht 11 november: het Huurders Netwerk Amsterdam heeft in een brief aan het college van B&W opgeroepen om nu toch echt iets te doen aan het terugdringen van de enorme aantallen bezoekers die de leefbaarheid in woonbuurten alweer jaren onder druk zetten. De Wallen als voorbeeld, maar zeker niet alleen daar. De 8 maatregelen die het HNA voorstelt komen deels overeen met de punten die de coalitie van bewonersorganisaties eerder hadden voorgesteld. Dat is mooi.

Wel kwalijk dat het HNA (ze zijn niet de enige) de onvergeeflijke fout maakt door ingezetenen gelijk te stellen met houders van een nederlands paspoort.
Ook wordt te lichtvaardig gedacht dat een toerist zich zal laten tegenhouden door een dichte coffeeshop-deur. We weten helaas maar al te goed hoe klanten en dealers elkaar best weten te vinden, zodra ze de stad binnenkomen. Dat was al zo voor de tijd van de coffeeshops. Het inzetten van meer handhavers is een illusie: die zijn er niet.

Toch is dit een goede brief. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: gemeente, doe wat aan aan die bezoekersdruk, laat zien dat jullie om de bewoners geven.

1 reactie

  1. Gerda Spruit schreef:

    Als jullie om de bewoners geven